A fost inaugurat Centrul pentru Copii cu Tulburări de Spectru Autist

A fost inaugurat Centrul pentru Copii cu Tulburări de Spectru Autist

“În momentul de faţă, autismul este extrem de puţin luat în considerare de societate. Copiii cu autism sunt copii cu nevoi speciale, dar şi ei trebuie să trăiască o viaţă cât mai normală şi atât ei, dar mai ales familiile lor, trebuie sprijiniţi pentru a evolua corect. Primăria Municipiului Bucureşti are două zone de implicare: o dată pe zona de boală, existând această preocupare atât la nivelul Spitalului Dr. Constantin Gorgos, cât şi la nivelul spitalului Obregia, cât şi pe linie socială, existând un program pentru copiii cu autism derulat de Direcţia de Asistenţă Socială. Încercăm să integrăm activităţile în aşa fel încât la centrul nou deschis să se desfăşoare partea de recomandări medicale, educaţie medicală, iar cei de la Asistenţă Socială să se ocupe de partea de sprijin a familiilor”, a declarat Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, instituţie aflată în subordinea municipalităţii.

La eveniment, alături de directorul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr Constantin Gorgos”, Violeta Manasie, a fost prezent şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Norvegiei, Øystein Hovdkinn, centrul fiind finanţat în cadrul Programului Norvegian de Cooperare printr-un grant in valoare de 2,9 milioane euro, valoarea totală a proiectului fiind de 3.632.200 euro.

Scopul proiectului este de a oferi un spaţiu adecvat, incluzând toate facilităţile necesare pentru diagnosticarea şi îngrijirea copiilor cu TSA oferind servicii medicale, psihologice şi educaţionale, astfel încât aceşti copii să capete cele mai bune îndemanări şi abilităţi, pentru a se putea integra mai bine în comunitate şi a-şi putea îmbunătăţi calitatea vieţii lor şi a familiilor lor.