A fost găsit leacul pentru hepatita C

de:
14 mai 2014
1 Afișari
A fost găsit leacul pentru hepatita C

La Londra au fost anunţate rezultatele uimitoare ale unei echipe de cercetători din Europa şi Statele Unite: pentru prima oară în lume, 96 la sută dintre pacienţii cu hepatită C şi ciroză pe care a fost testată terapia, s-au vindecat, informeaza Realitatea.net.

România se situează în prezent pe locul 25 al Indicelui European al Hepatitei care compară nivelul de screening (investigaţii), tratament şi prevenţie în 30 de ţări din Europa. Infecţiile netratate cu virusul hepatic C reprezintă una dintre cele mai mari probleme globale de sănătate, care decurge din caracterul transmisibil al bolii şi din impactul sever asupra morbidităţii şi mortalităţii populaţiei.
 
România se află pe locul patru la nivel global în ceea ce priveşte rata mortalităţii cauzată de afecţiunile hepatice, mai exact, 44,5 decese la suta de mii de locuitori, în condiţiile în care media europeană este de 15 decese la suta de mii de locuitori, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În România există peste 600.000 de persoane care au fost infectate cu HVC. De asemenea, cercetările epidemiologice recente indică o rată a prevalenţei pentru virusul hepatitei C de 3,23%, una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Media de vârstă a pacienţilor care suferă de hepatita C este de 50 de ani.
Cookies