A fost emis mesaj RO-ALERT: Un leu se plimbă liber pe străzi în Târgoviște | UPDATE Surse: posibil să fie vorba de un câine

12 mai 2022
4074 Afișari
A fost emis mesaj RO-ALERT: Un leu se plimbă liber pe străzi în Târgoviște | UPDATE Surse: posibil să fie vorba de un câine
FOTO: Unsplash

O alertă a fost emisă în Târgoviște joi dimineața, în care se anunța prezența unui leu pe străzi. Informația din mesajul RO-ALERT se baza pe mărturia unui om care a sunat la 112. O a doua alertă a fost trimisă ulterior de ISU Dâmbovița pentru a da noile coordonate. În oraș au fost mobilizați reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dâmboviţa, iar locuitorii au fost sfătuiți să rămână în case.

Până în prezent nu sunt imagini nici video, nici foto.

UPDATE 12.33: Cele mai recente informații indică faptul că ar fi vorba de un câine, nu de un leu (surse G4media). Potrivit ziarului Gazeta Dâmboviței, „misiunea este îngreunată de martorii care oferă autorităților informații contradictorii și care se amuză copios pe seama acestei situații”.

UPDATE 11.40: ISU Dâmbovița a comunicat că a transmis mesajul RO-ALERT bazându-se pe declarația unui cetățean care a sunat la 112.

Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

ȘTIREA INIȚIALĂ

ISU Dâmboviţa a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert în Târgoviște că a fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic în cartierul Priseasca, fiind vorba de un leu,  informează publicația locală dbonline.ro.

“A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”.

În Târgoviște există o grădină zoologică, însă nu se știe de unde provine animalul.

Vom reveni

Îți recomandăm și:

Cookies