A fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București. Vor fi construite și două pasaje supraterane

30 nov. 2022
6284 Afișari
A fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București. Vor fi construite și două pasaje supraterane
A fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București. Vor fi construite și două pasaje supraterane. Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

După ce au fost reevaluate ofertele, iată că a fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București (A0). Drumul are o lungime de 17,5 km și se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

O asociere de antreprenori români și italieni pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat că, marți, 29 noiembrie, a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii de Centură București.

Este vorba despre Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement. Contractul valorează 815,07 milioane lei (fără TVA), iar finanțarea este din fonduri europene nerambursabile.

Lotul 1 Nord al A0 se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca și are o lungime de 17,5 kilometri.

Două pasaje supraterane

Contractul prevede și construirea a două pasaje supraterane:

  • Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7. Acesta va avea o lungime de 733 metri.
  • Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea. Acesta va avea o lungime de 650 metri.

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000”, transmite secretarul de stat în Ministerul Transporturilor într-o postare pe Facebook.

Din momentul în care se va semna contractul, termenul de finalizare al lucrărilor este de 34 de luni: 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor.

„Dacă nu vor fi depuse contestații contractul va putea fi semnat peste 10 zile”, a transmis, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cookies