A fost descoperit satul unde se ard ilegal deșeuri lângă București. Pe timp de noapte dau foc la gunoaie și poluează Capitala

30 oct. 2021
1450 afișări
A fost descoperit satul unde se ard ilegal deșeuri lângă București. Pe timp de noapte dau foc la gunoaie și poluează Capitala
A fost descoperit satul unde se ard deșeuri ilegal lângă București. Pe timp de noapte dau foc la gunoaie și poluează Capitala

A fost o noapte lungă pentru comisarii gărzii de mediu, după ce au stat toată noaptea în control în localitățile din jurul Bucureștiului, dar a fost descoperit satul unde se ard deșeuri ilegal lângă București. Se pare că pe timp de noapte mai mulți localnici dau foc la gunoaie și poluează Capitala. Aceștia ard în special cabluri pentru a scoate inserțiile de metal din acestea în vederea valorizării. Mai mult, a fost confiscat și un camion de deșeuri metalice, cu tot cu camion, după ce s-a descoperit că acesta nu avea documentele necesare în vederea transportului.

Comisarii de mediu au descoperit ceea ce senzorii de calitate a aerului știu deja din ultimele zile sau ani am putea spune, că se ard ilegal deșeuri în apropierea Capitalei. Garda de Mediu a descoperit chiar satul unde se întâmpla acest lucru, undeva la 28 de kilometri de București.

Garda de Mediu a fost în control azi-noapte, alături de poliție

La doar 28 de kilometri de Bucureşti, în satul Dobren, comisarii Gărzii de Mediu din Ilfov au descoperit două locuri unde se ard ilegal deșeuri noaptea. Aceștia au fost însoțiți de polițiști, după ce comisarii de mediu s-au plâns că cei care recurg la astfel de acte ilegale îi atacă fără forțele de ordine.

Astfel, vineri seară, 29 octombrie, începând cu ora 19.00, cinci comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu au desfăşurat acţiuni de control alături de IPJ Giurgiu pentru a descoperi activităţile ilegale de ardere a deșeurilor și nu numai, după cum o să vedeți mai jos. Aceștia au stat mai mult de 12 ore pe teren, dacă e să ne luăm după informația că verificările s-au terminat în jurul orei 5.30 dimineața.

Satul Dobreni, locul în care se ard ilegal deșeuri

Astfel, se pare că unul dintre vinovații pentru poluarea aerului din București este satul Dobreni, din comuna Vărăşti, la 28 de km de Bucureşti. Aici au fost descoperite mai multe locuri unde se eliminau deșeuri în spații neautorizate, uneori chiar în curțile oamenilor.

Azi-noapte au fost descoperite două locaţii unde se ardeau cabluri pentru recuperarea inserţiilor metalice.

„Vetrele de foc indicau faptul că incinerarea deșeurilor pe cele două amplasamente se întâmplă frecvent”, a transmis comisarii de mediu.

De asemenea, tot în această zonă Garda de Mediu a descoperit în trecut alte trei locuri unde se eliminau deșeuri în afara spaţiilor autorizate. În prezent, toate cazurile descoperite de autoritățile de mediu au fost preluate pentru cercetare de către Poliţie, fiind întocmite dosare penale.

Un camion a fost confiscat tot noaptea trecută

Mai mult, tot azi-noapte, în Bolintin Vale a fost descoperită o autoutilitară care transporta ilegal 16 tone de deşeuri metalice. Acest transport nu era însoţit de formularul de încărcare-descărcare prevăzut de HG 1061/ 2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României, motiv pentru care atât mașina, cât și transportul au fost confiscate. De asemenea, a fost dată o amendă de 30.000 de lei

„S-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei, precum şi sancţiune complementara de confiscare a mijlocului de transport. O echipă a Gărzii de Mediu efectuează serviciul de permanenţă în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru verificarea transferului de deşeuri”, transmite GNM Giurgiu.

Din informațiile Gărzii de Mediu Giurgiu, doar luna trecută au fost verificate vreo 400 de transporturi de deşeuri.

Cookies