A fost deschis dosar penal după explozia de la țeava de gaze din București. Ce vor să afle anchetatorii

20 feb. 2022
365 Afișari
A fost deschis dosar penal după explozia de la țeava de gaze din București. Ce vor să afle anchetatorii
A fost deschis dosar penal după explozia de la țeava de gaze din București. Ce vor să afle anchetatorii. Sursă foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă după explozia din zona podului Basarab, de la CET Grozăvești, petrecută vineri seară.

Dosar penal după explozia de la țeava de gaze din București

A fost începută o urmărire penală pentru explozia de vineri seară din București, dar doar pentru faptă. Deocamdată nu există o urmărire penală pe numele unor persoane.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, începând de luni – 21 februarie 2022, vor începe audierile la parchet pentru a stabili dacă există dacă a fost o eroare umană – dacă muncitorii care au efectuat mentenanța aparatelor au greșit, sau dacă țevile/conductele sunt degradate.

La magistrala de gaze de lângă podul Basarab încă se fac lucrări – zona a fost împrejmuită. De asemenea, traficul este restricționat.

Explozie fără flacără

Vineri seară, 18 februarie 2022, a avut loc o explozie puternică la o țeavă de gaze din București, fără flacără, în zona Pasajului Basarab, lângă Facultatea Ecologică. Potrivit autorităților, țeava de gaze alimenta CET Grozăvești. Explozia a fost urmată de un fum negru și dens între Piața Leu și Podul Grozăvești.

Traficul din zonă a fost oprit pentru câteva ore. De asemenea, la fața locului s-a deplasat de o urgență o echipă Distrigaz și a oprit vana de gaze care a explodat.

Avaria nu a afectat oamenii care locuiau în apropiere, dar preventiv, autoritățile au decis să evacueze aproximativ 80 de persoane care locuiau într-un bloc aflat în apropiere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a declarat vineri seară, după incident, că nu au existat persoane rănite. Zona a fost imediat balizată, iar Distrigaz a oprit alimentarea magistralei CET Grozăvești. De asemenea, au acționat 3 autospeciale de stingere, SMURD, CBRN.

„Ca urmare a unei avarii, produse la o conductă a sistemului de distribuție, a avut loc o degajare de gaze în atmosferă”, a transmis Distrigaz Sud Rețele vineri seară.

Cookies