A fost cutremur miercuri dimineață în România. Zona Vrancea, din nou activă

24 nov. 2021
375 Afișari
A fost cutremur miercuri dimineață în România. Zona Vrancea, din nou activă
A fost cutremur miercuri dimineață în România. Zona Vrancea, din nou activă

A fost cutremur în România miercuri dimineață. Zona Vrancea a produs un nou seism, insă acesta a fost de mică intensitate și nu s-a simțit în București. Mai mult, seismologii spun că astfel de cutremure mici mai pot lua din presiunea din zona seismică și evităm astfel unul mai mare.

Miercuri dimineață înâ a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe Richter. Evenimentul a avut loc la ora locală 5:03, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în România miercuri dimineață

De asemenea, autoritățile au mai transmis că acest cutremur a avut loc la o adâncime de 132 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 60 km est de Braşov, 63 km nord-est de Ploieşti şi 117 km nord de Bucureşti, dar nu s-a simțit și în Capitală.

În ziua de 24 Noiembrie 2021, la ora 05:03:34 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 132km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 60km E de Brasov, 63km NE de Ploiesti, 117km N de Bucuresti, 129km S de Bacau, 130km V de Braila, 133km V de Galati, 135km NE de Pitesti, 174km E de Sibiu, 182km N de Ruse, 211km SV de Iasi, a transmis INFP miercuri dimineață, după seism.

Până acum, în luna noiembrie, în România au avut loc 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6 pe scara Richter. Totuși, cel mai important cutremur din acest an rămțne cel produs pe data de 26 mai. Seismul a avut o magnitudine de 4,7 pe scara Richter și a fost resimţit şi la Bucureşti.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre sesimele din ultima vreme

Seismologul Gheorghe Mărmureanu spune că astfel de cutremure sunt lucruri normale pentru zona Vrancea.

„Cutremurele din ultima perioadă sunt fenomene tectonice firești. Ar fi bine să fie mai multe, pentru că astfel se descarcă sistemul în zona în care au loc. Sunt mii de seisme care au loc anual în lume. Zilnic au loc astfel de evenimente în anumite țări, cum este Japonia, de exemplu. Dar la un moment dat vine și cutremurul cel mare, de asta nu scăpăm”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cookies