ESENTIAL

A fost aprobată schema de finanţare pentru Programul de reabilitare a lifturilor de la blocuri

„Cotele de cofinanţare care revin beneficiarilor eligibili se vor prelua integral de către Consiliul Local al Sectorului 2. Cofinanţarea se asigură integral pentru toate categoriile de lucrări de intervenţie din bugetul local şi alte fonduri legal constituite cu această destinaţie”, se specifică în documentele care au stat la baza proiectului de Hotărâre de Consiliu Local Sector 2 privind aprobarea schemei de finanţare a programului de investiţii „Reabilitarea ascensoarelor din blocurile reabilitate termic în scopul creşterii eficienţei energetice a acestora”. 

CITEŞTE ŞI Începe un amplu Program GRATUIT de reabilitare a lifturilor din blocurile de locuinţe, în Sectorul 2

Programul se adresează, într-o primă etapă, asociaţiilor de proprietari a blocurilor de locuinţe reabilitate termic până la 31 decembrie 2018 şi cele înscrise în programul local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 2 aflate în diverse stadii de reabilitare

Lucrările de intervenţie care se pot realiza în cadrul acestui program prevăd:

– repararea/înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, în baza unui raport tehnic de specialitate

– repararea/înlocuirea componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă şi troliilor. 

„Am decis să extindem programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 2 cu acest program de reabilitare gratuită a ascensoarelor ca parte componentă a creşterii eficienţei energetice a imobilelor de locuit. Din discuţiile avute cu membrii comunităţii, a reieşit că lucrările de reabilitare a lifturilor sunt cu atât mai necesare cu cât acestea s-au deteriorat destul de mult în timp şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor locuitorilor prin realizarea lucrărilor fără costuri suplimentare pentru asociaţiile de proprietari”, a declarat pentru B365.ro Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

DOCUMENTUL privind aprobarea schemei de finanţare pentru Programul de reabilitare a lifturilor de la blocurile de locuinţe din Sectorul 2 poate fi consultat, integral, aici. 

Edilul a precizat că lucrările de reabilitare a lifturilor din blocurile de locuinţe anvelopate termic se vor desfăşura în termen de aproximativ o lună. Primarul a explicat că a luat în calcul şi oferirea de sprijin de specialitate necesar persoanelor greu deplasabile, care locuiesc la etajele superioare ale imobilelor, pe perioada lucrărilor de reabilitare termică a ascensoarelor. Astfel, bucureştenii în vârstă, care stau la ultimele etaje ale blocurilor, vor fi ajutaţi de o echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2, atunci când aceştia au nevoie. 

DETALII despre PROGRAMUL GRATUIT DE REABILITARE A LIFTURILOR găsiţi în document aici. 

Potrivit documentelor aprobate de Consiliul Local Sector 2, bucureştenii interesaţi pot consulta pe site-ul instituţiei: 

– Cererea tip a asociației de proprietari pentru înscrierea în Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic

– Contractul de mandat tip pentru înscrierea in Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic

– Hotărârea tip a adunării generale a proprietarilor pentru înscrierea în Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic. 

Excepţie de beneficiile programului de reabilitare GRATUITĂ a lifturilor din blocurile de locuinţe fac imobilele clasate ca monumente istorice şi cele încadrate în clasa I şi clasa a II-a de risc seismic.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button