A fost amendat șoferul turc ce a distrus limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii

08 sept. 2022
3637 afișări
A fost amendat șoferul turc ce a distrus limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii
A fost amendat șoferul turc ce a distrus limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șoferul turc ce a intrat astăzi cu TIR-ul în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii a fost amendat de autorități. Autoturismul pe care acesta în conducea avea 4,2 metri, iar limita pasajului era de 3,5 metri.

Șoferul turc care a vrut să intre cu TIR-ul in Pasajul Unirii a fost amendat

Brigada Rutieră București a anunțat în după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie 2022, că în urma accidentului ce a avut loc dimineață la Pasajul Unirii, șoferul de origine turcă a fost amendat, conform Știripesurse.ro.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetățean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificația indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri” și a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul, a precizat Brigada Rutieră.

Pe lângă asta, în urma verificărilor ce au fost efectuate, s-a constata că acesta nu avea autorizație de circulație pentru vehiculele de tonaj în zona A. Respectivul a fost testat și cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost 0.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru:

  • Nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice,
  • Nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri.

Poarta de fier de la intrarea în pasaj a fost ruptă

Acest incident a cauzat pagube materiale și restricționarea traficului rutier în zona Pasajului Unirii, dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir către Strada Colței. Traficul în zona a fost reluat în jurul orei 09:45.

În urma incidentului poarta de fier de la intrarea in pasaj a fost ruptă .

Deși indicatorul montat pe poarta de la intrarea în tunel arată clar că limita de înălțime este de 3,5 metri, șoferul nu a respectat semnul rutier. Vă reamintesc faptul că această limită de înălțime de 3,5 metri a existat și înainte de reabilitarea Pasajului Unirii, a transmis Daniel Băluță.

Cookies