A fost amenajată o nou parcare la Piața Unirii, anunță Daniel Băluță. 100 de locuri de parcare de reședință vor fi atribuite bucureștenilor

20 mart. 2023
1133 afișări
A fost amenajată o nou parcare la Piața Unirii, anunță Daniel Băluță. 100 de locuri de parcare de reședință vor fi atribuite bucureștenilor
A fost amenajată o nou parcare la Piața Unirii, anunță Daniel Băluță. 100 de locuri de parcare de reședință vor fi atribuite bucureștenilor | Sursă foto: Captură Facebook-Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a fost realizată o nouă parcare dedicată bucureștenilor ce locuiesc în centrul orașului, la Piața Unirii.

Un total de 102 locuri noi urmează să fie atribuite oamenilor în perioada următoare.

Noi locuri de parcare de reședință pentru bucureștenii ce locuiesc la Piața Unirii

Piața Unirii este una dintre cele mai aglomerate zone din întreg orașul. Pe lângă bucureștenii ce tranzitează zilnic această zonă din centrul orașului, locul atrage o mulțime de turiști veniți pentru a vizita Capitala României.

Primăria Sectorului 4 a reorganizat o porțiune din zona centrală a Bucureștiului pentru a goli trotuarele de mașinile parcare aiurea.

Am eliberat trotuarele de la bulevard de mașinile staționate pentru care am amenajat o nouă parcare.

Astfel, am redat trotuarul pietonilor care vor putea circula în siguranță într-o zonă cu multe instituții publice și cabinete medicale, a transmis primarul Daniel Băluță.

Noua parcare a fost realizată în spatele blocurilor aflate pe strada Bibescu Vodă. Edilul Sectorului 4 a transmis că aceasta va fi:

  • Iluminată corespunzător,
  • Supravegheată video.
Parcare de la Piața Unirii, supravegheată video
Parcare de la Piața Unirii, supravegheată video | Sursă foto: captură Facebook-Daniel Băluță

Un total de 102 locuri de parcare vor fi numerotate și trasate zilele acestea. Ulterior, locurile de parcare urmează să fie atribuite bucureștenilor ce au mașini, locuiesc în zona respectivă și au depus deja solicitări pentru atribuirea unui loc de parcare de reședință.

Câte locuri de parcare au creat primăriile în 2022

Pe parcursul anului trecut, primăriile celor 6 sectoare din Capitală au amenajat un total de 7.500 de locuri de parcare de reședință. Cu toate astea, locurile de parcare rămân insuficiente pentru numărul mare de mașini din oraș.

Cele mai multe locuri de parcare au fost realizate în Sectoarele 3 și 4, pe când în Sectorul 1 au fost realizate cele mai puține. Pentru a răspunde numărului mare de cereri, în București ar trebui realizate sute de mii de locuri de parcare.

În Sectorul 4 există un total de circa 46,610 locuri de parcare de reședință. Din acest total, aproximativ 5.700 au fost realizate în anul 2022. Jumătate dintre aceste pe află pe bulevardele importate din S4.

Parcările de pe bulevarde pot fi ocupate de rezidenți în baza unui abonament lunar care are un preț similar celui pentru închirierea parcărilor de reședință.

Cookies