A fost amânată lansarea programului privind casarea mașinilor uzate. AFM a anunțat noua dată

11 oct. 2022
199 Afișari
A fost amânată lansarea programului privind casarea mașinilor uzate. AFM a anunțat noua dată
A fost amânată lansarea programului privind casarea mașinilor uzate. AFM a anunțat noua dată. Imagine simbol: Unsplash

Administrația Fondului pentru Mediu a amânat lansarea programului privind casarea mașinilor uzate. Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții AFM au anunțat noua perioadă pentru înscrieri.

Lansarea programului privind casarea mașinilor uzate, amânată de AFM

Deși trebuia să fie lansat la jumătatea lunii octombrie, programul privind casarea mașinilor uzate a fost amânat pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora: 10:00 – 30 decembrie 2022, ora: 14:00.

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că, în perioada menționată mai sus sau până în momentul în care vor fi epuizate fondurile alocate, solicitanții vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentele necesare, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

„Crearea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu și subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București se va putea realiza începând cu data de 07 noiembrie 2022”, transmit reprezentanții AFM.

Bine de știut: celelalte conturi create și folosite pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Programului Eficiență energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic și a Programului Rabla Plus rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Program de realizare a pistelor pentru biciclete

AFM anunță că, începând cu data de 1 noiembrie 2022, unitățile administrativ-teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care doresc să participe în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul Administrației.

Bugetul acestei sesiuni este de 500 de milioane de lei. Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de nivel de judeţ, comună, oraş, municipiu de rang I/II, municipiul Bucureşti şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia și asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze.

Finanţarea se acordă în funcție de fiecare categorie de solicitant:

  • UAT – Municipiul Bucureşti – maximum 75.000.000 lei;
  • subdiviziunea municipiului Bucureşti – maximum 45.000.000 lei;
  • UAT – municipiu de rang I – maximum 37.000.000 lei;
  • UAT – municipiu de rang II – maximum 30.000.000 lei;
  • UAT – oraş – maximum 22.000.000 lei;
  • comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori – maximum 3.700.000 lei;
  • comună cu mai mult de 5.001 de locuitori – maximum 7.500.000 lei;
  • UAT – judeţ – maximum 22.000.000 lei.
Cookies