ȘTIRI

A fost ales un nou viceprimar al Capitalei

Postul de viceprimar s-a vacantat după ce prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a suspendat hotărârea de Consiliul General prin care fusese ales viceprimar Gabriel Pîrvu.

Au mai candidat Miruna Dinu (PMP) și Cristinel Diaconescu din partea independenților.

La vot au participat 49 de consilieri. Cornel Pieptea a obținut 32 voturi, Cristinel Diaconescu a obținut 5 voturi și Miruna Dinu 8 voturi.

Gabriel Pirvu a fost declarat incompatibil de instanta in calitate de membru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Consilierii generali PSD-PC-PPDD-PMP, care formau majoritatea în Consiliul General al Muncipiului București în ședința din 27 noiembrie, au refuzat să pună în aplicare o decizie a Agenției Naționale de Integritate conform căreia consilierul PMP, Gabriel Pîrvu se află în stare de incompatibilitate și ar trebui să fie exclus din Consiliu. Consilierii nu au respins proiectul care prevedea încetarea mandatului de consilier al colegului lor, însă au apelat la o altă strategie. Ei au reorganizat ordinea de zi în așa fel încât proiectul de hotărâre care prevedea exluderea lui Pîrvu din consiliu a fost mutat de pe poziția 2 pe poziția 51.  

Chiar înainte de a intra la vot proiectul, care îl viza pe Gabriel Pîrvu, consilierii au cerut o pauză de zece minute, moment în care majoritatea consilierilor PSD-PC-PPDD-PMP au părăsit sala și nu s-au mai întors. În sală au mai rămas doar consilierii PNL, astfel că nu a mai fost cvorum în sală, iar ședința a fost suspendată. 

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB nici în ședințele anterioare, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in 2 septembrie, de ANI. Fiecare a primit amenda maxima de 2.000 de lei. Detalii, AICI.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button