A fost ales consultantul pentru construirea Sălii Polivalente. VEZI PROIECTUL

de:
10 sept. 2014
0 Afișari
A fost ales consultantul pentru construirea Sălii Polivalente. VEZI PROIECTUL

Primăria Capitalei a ales firma care va asigura serviciile de consultanță pentru realizarea Sălii Polivalente din cadrul Complexului „Lia Manoliu”. Contractul în valoare de 1.998.036 lei cu TVA (455.000 euro) a fost atribuit firmei Louis Berger SAS și are o durată de 36 de luni. Primăria Capitalei se află în faza finală și în cazul procedurii de atribuire a contractului pentru execuția Sălii Polivalente. 

Lucrările ar trebui să înceapă în toamna acestui an, termenul de finalizare fiind stabilit pentru anul 2016. Noua sală polivalentă va avea minim 12.000 de locuri, iar suprafața totală necesară pentru toate funcțiile arenei se ridică la circa 40.000 de mp.

Sala va fi amenajată pentru a găzdui mai multe tipuri de evenimente sportive sau culturale. Lângă noua sală va fi construită și o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusă pe o suprafață de 10.000 mp.

„Acoperișul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat cu structură metalică spațială. (…) S-a identificat posibilitatea găzduirii următoarelor sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, futsal, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, atletică grea, scrimă, tenis de masă și alte sporturi”, se precizează în proiect. 

Sala Polivalentă va avea 5 nivele și o înălțime de 22 de metri de la teren și până la acoperiș. Valoarea investiției este de aproximativ 55 milioane euro. În bugetul pentru acest an al Primăriei Capitalei au fost alocați pentru Sala Polivalentă 40 milioane lei.

Cookies