ESENTIAL

A fost adoptată ordonanța de urgență privind echivalarea probelor de evaluare a competențelor la Bacalaureat

Ministerul Educației a anunțat că Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ. Aceasta prevede echivalarea probelor de evaluare a competențelor la Bacalaureat și acordarea unor ajutoare financiare.

Echivalarea probelor de evaluare a competențelor la Bacalaureat. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, măsurile adoptate vizează interesul elevilor, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale, conforme cu normele de protecție sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021.

Astfel, la examenul național de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor, respectiv:

-proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

-proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;

-proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;

-proba de evaluare a competenţelor digitale.

Ministerul Educației va emite ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgenţă.

„De asemenea, în vederea flexibilizării și eficientizării cadrului normativ, în contextul efectelor pandemiei și organizării activităților didactice în sistem online, pentru sprijinirea elevilor din învățământul preuniversitar de a avea acces la învățământul online, a fost modificată Legea nr 269/2004, astfel încât calendarul pentru acordarea ajutorului financiar să fie stabilit și actualizat prin ordin al ministrului educației”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Educației anunță că proiectul ordonanței care va face posibil decontul navetei elevilor se află în procedură de avizare, urmând a fi supus adoptării in următoarea ședință de guvern.

Vă recomandăm și: Calendarul examenelor pentru elevii din clasele terminale


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button