A doua zi de PROTESTE în Bucuresti: Bulevardul Regina Elisabeta a fost blocat

de:
03 sept. 2013
0 Afișari
A doua zi de PROTESTE în Bucuresti: Bulevardul Regina Elisabeta a fost blocat

Câteva sute de protestatari se mai află încă pe carosabil, în Piaţa Universităţii

Protestatarii au blocat Bulevardul Regina Elisabeta.

Protestatarii au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie „Jos sclavia”, „Ruşine!”, „Măi, măi, dragă Rovana/ Ia mâna de pe Roşia Montană”, „Ei, nu! Noi, nu!”, „Nu faceţi ketchup din Roşia Montană!”.

Cele aproximativ 1.000 de persoane, printre care şi copii, scandează „Jos Băsescu!”, „Jos Ponta!”, „Ape curate, nu cianurate” şi „PDL – USL aceeaşi mizerie”.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat că manifestaţia nu a fost notificată şi că protestatarii sunt „în afara legii”.

„Nu se poate interveni în forţă deoarece este un protest paşnic. Sperăm ca până la urmă să înţeleagă că activitatea lor este una ilegală”, a declarat Enache pentru realitatea.net.

Grupul de protestatari este împrejmuit de un cordon de jandarmi, care împiedică intrarea oamenilor pe carosabil.
Jandarmeria Română arată, într-un comunicat de presă, că garantează dreptul la liberă exprimare a cetăţenilor, dar totodată face apel la respectarea legii pe timpul adunărilor publice, precum şi la exprimarea convingerilor în spaţiul public într-un mod paşnic, civilizat şi legal.

Astfel, participanţii trebuie să respecte locul şi intervalul orar pentru desfăşurarea adunărilor publice.

Totodată, Jandarmeria precizează că blocarea cu intenţie a drumul public, prin care este pusă în pericol siguranţa circulaţiei şi se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, constituie încălcări ale legii şi se sancţioneză în consecinţă.

Cookies