BAZAR

A doua saptamana la eXplore dance festival, 27 – 30 septembrie


 

Já tady ty tam / ME HERE, YOU THERE

Vineri seara, 28.09, de la ora 19.00 la WASP, dupa ce ne-a impartasit din vasta sa experienta in cadrul workshop-ului de 5 zile de light design, cehul Jan Beneš, alaturi de Dragan Stojčevski si Tereza Benešová, vor prezenta spectacolul Já tady ty tam / ME HERE, YOU THERE (50′). Proiectul pune in scena o forma specifica de exprimare teatrala, in care lumina, sunetul si miscarea devin parteneri. Personajele principale: un barbat si o femeie care canta la acordeon. Nu e un concert, ci o conversatie. Nu exista bariere de limbaj.  

 SIDERALIS 

De la 21.00, incheiem o noapte siderala de septembrie cu un performance inedit al Mariannei Andrigo si Aldo Aliprandi (IT), SIDERALIS (25′), care ne va introduce tehnica spectaculoasa de vertical dance la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”.   

Sambata, 29.0920.00, la WASP, surface.territory (20′), in coregrafia MAGDALENEI PTASZNIK (PL), va fi o marturie a ceea ce inseamna sa ai încredere in tine ca artist.In aceasta lucrare, performer-ul devine parte din peisajul minimalist raspandit pe podeaua scenei. In continuare, de la 21.00, o productie plina de umor (PL/AT/FR), WHEN IDON‘T DANCE I COLLECT CRYSTAL BALLS (100’) / MAGDALENA CHOWANIEC & MATHIEU GRENIER exploreaza dubla natura a partenerilor din cadrul competitiilor de dans.

 

 

DON KIEWICZ & SANCHO WANIEC 

 

Duminica, 30.09, 19.00, la WASP, incepe cu DON KIEWICZ & SANCHO WANIEC (60′)
cu AGATA MASZKIEWICZ & MAGDALENA CHOWANIEC (PL/AT). 
Pe muzica celor de la Walking dead cats, Led Zeppelin ‘Moby dick’, rev Pearly Brown ‘Peace will prevail’, Mark Ronson ‘God Put A Smile Upon Your Face’, se va derula un spectacol dincolo de orice reprezentatie spectaculoasă. O piesa fara poveste si cu tot atatia Don Quijote cati spectatori. 

 

De la 20.00 / Animals are like water in water, un solo cu LUCIE EIDENBENZ (CH), care patrunde semnificatia contradictiei de a fi uman si animal in acelasi timp.

 

20.30 / SERIES (26′) / MARKO MILIĆ (RS) In acest solo, Marko Milić redescopera potentialul dansului in situatii non-teatrale din trecut, cum ar fi sedintele de spiritism.21.00 / THE BOILING POINT (20′) / LUCIE EIDENBENZ (CH)  O orchestra de ceainice clocotinde suspina, in timp ce un corp se zareste si dispare in aburul lor, ciudat si inversat, punand procesul chimic al transformarii materiei la un loc cu procesul simbolic al metamorfozei interioare.

 

La finalul serii, 21.30,  avem parte de un Artist talk cu Lucie Eidenbenz & Marko Milić (CH/RS)


Informatii si rezervari bilete: office@exploredancefestival.ro

Biletele vor fi puse in vanzare cu 1h inainte de inceperea spectacolelor.
BILET EXPLORE DANCE FESTIVAL: 10 RON/SPECTACOL; 15 RON/ZI

 
Powered by: 4CULTURE & WASP – WORKING ART SPACE & PRODUCTION (Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, sector 3, punct de reper Fabrica Flaros, metrou Timpuri Noi)

 

Proiect finanțat de: PROGRAMUL CULTURA al UNIUNII EUROPENE, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Administrația Fondului Cultural Național, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului București, Centrul Național al Dansului București

 

Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite la București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Norvegiei în România, Goethe-Institut, Ambasada Portugaliei în România, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Ungariei, Cinedans – International Dance on Screen Festival


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button