A doua rectificare bugetară, în octombrie. Se verifică cheltuirea banilor de la prima rectificare

de:
31 iul. 2015
0 Afișari
A doua rectificare bugetară, în octombrie. Se verifică cheltuirea banilor de la prima rectificare

„În octombrie, la a doua rectificare, vom face o analiză să vedem cum au fost cheltuite sumele alocate la această rectificare. Dacă nu s-au cheltuit, vom proceda la fel: să alocăm sumele în zonele de interes în economie, să se cheltuie eficient”, a explicat Teodorovici, citat de realitatea.net. 

El a precizat că la actuala rectificare bugetară s-a ținut cont de modul în care au fost cheltuiți banii și nu au fost realizate alocări artificiale, necorelate cu necesitățile.

Înalţii demnitari vor primi mai mulţi bani de la 1 august 2015. Guvernul a alocat, marţi, prin rectificare bugetară, circa 600.000 de lei, pentru creşterea indemnizaţiilor demnitarilor, acest lucru fiind decis, prin ordonanţă a Executivului, încă din data de 8 iulie. DETALII, AICI. 

Ministrul Finanțelor a reamintit că actuala rectificare bugetară este una pozitivă, nu afectează ținta de deficit de 1,86% din PIB pentru 2015.

În plus, Eugen Teodorovici a subliniat că rectificarea bugetară a fost discutată și cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, iar aprecierea acestora a fost pozitivă.

Ponta, în ședința pentru rectificarea de buget: Toată lumea primește bani în plus 

Șeful Finanțelor a menționat faptul că și Consiliul Fiscal a apreciat că menținerea cotei de deficit pentru acest an este una fezabilă.

Cookies