A doua rectificare bugetară din 2021 la Primăria Capitalei. Cele mai mari sume merg către sistemul de termoficare, în prag de iarnă, și transportul public – STB

24 sept. 2021
211 Afișari
A doua rectificare bugetară din 2021 la Primăria Capitalei. Cele mai mari sume merg către sistemul de termoficare, în prag de iarnă, și transportul public - STB
A doua rectificare bugetară din 2021 la Primăria Capitalei. Cele mai mari sume merg către sistemul de termoficare, în prag de iarnă, și STB (transport public)

Bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat suplimentar într-o ședința extraordinară a CGMB organizată vineri, 23 septembrie. Două dintre companiile cu probleme ale Bucureștiului vor primi bani: STB (transportul public) și Termoenergetica (termoficarea Capitalei în pragul iernii).

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de rectificare bugetară potrivit căruia subvențiile pentru transportul în comun cresc cu 200 de milioane de lei, iar subvenția pentru termoficare se majorează cu 78 de milioane de lei, iar ajutoarele sociale cresc cu 110 milioane lei.

Primarul Capitalei a anunțat, la începutul ședinței extraordinare a CGMB, că supune la vot a doua rectificare bugetară 2021 de la Primăria Capitalei pentru a suplimenta subvenția la transportul public și a transfera bani către sistemul de termoficare. (atașat documentul privind rectificarea bugetară la STB)

„Pe ordinea de zi avem un singur subiect, rectificarea bugetară.(…) Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB-ul trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi de ieri de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar.”, a menționat Nicușor Dan.

Primarul a precizat că o altă sumă importantă merge spre sistemul de termoficare.

„Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit. Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem şi ăsta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare.”, a declarat Nicușor Dan, la începutul ședinței CGMB în care se va vota rectificarea bugetară.

Își recomandăm să citești și: Scumpirea căldurii și apei calde este inevitabilă în București, în această iarnă. Romgaz va livra gaze la un preț dublu – presă

Nicușor Dan a mai anunțat că, în urma ședinței CGMB de vineri, bucureștenii vor primi două documente oficiale  despre suspendarea celor cinci PUZ-uri de sector de la începutul lunii februarie – analizate din punct de vedere juridic și urbanistic.

Prima rectificare bugetară 2021 la Primăria Capitalei: fonduri suplimentare la spitale, întreținerea parcurilor dar și la reluarea lucrărilor pentru lărgirea Bulevardului Prelungirea Ghencea

Consiliul General al Municipiului București a votat pe 7 septembrie prima rectificare bugetară din 2021 în care a fost suplimentat bugetul Capitalei cu 33 de milioane de lei, bani care au mers către spitale, întreținerea parcurilor dar și la reluarea lucrărilor pentru lărgirea Bulevardului Prelungirea Ghencea.

„Azi în Consiliul General al Capitalei s-a votat rectificarea bugetară, așa cum era de așteptat și de dorit pentru bucureșteni. E o rectificare bugetară pozitivă, de 33 de milioane de lei, cea mai mare parte din acești bani urmând să fie folosită pentru spitale”, a spus primarul Nicușor Dan, într-o postare publicată pe Facebook.

De asemenea, fonduri suplimentare vor merge către Administrația Străzilor, pentru întreținerea parcurilor, pentru acoperirea costurilor în creștere cu iluminatul public din Capitală, dar și pentru plata unor datorii din trecut.

„Subliniez că această rectificare bugetară ne permite să reluăm în sfârșit lucrările pentru lărgirea Bulevardului Prelungirea Ghencea, operațiune care acum poate începe”, a mai spus primarul Capitalei.

„Mulțumesc consilierilor generali ai USR PLUS, PNL și PMP, care au înțeles că, dincolo de situația politică la nivel național, e foarte important să lucrăm în continuare, împreună, pentru interesul orașului”, a mai declarat Nicușor Dan.

Tags:
Cookies