ARHIVA B365

Surse: A doua etapă de construcție a Magistralei 5 de metrou, realizată de asocierea Astaldi- FCC

Metrorex anunta recent ca, in luna februarie, a terminat de evaluat ofertele si a atribuit contractul pentru partea a doua a proiectului magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Eroilor 2, si anume contractul pentru pentru „Executia lucrarilor de cale de rulare, sina a III-a si fir aerian de contact, arhitectura, finisaje si compartimentari, instalatii de transport local calatori, instalatii electroenergetice, instalatii electromecanice inclusiv echipare depou, instalatii de curenti slabi”.

Valoarea estimata a contractului in cadrul licitatiei este de circa 193 de milioane de euro (856.397.300 lei), insa Metrorex nu a specificat cui a atribuit contractul, ci doar ca fata de rezultatul evaluarii unul din cei doi ofertanti a depus o contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

Potrivit surselor HotNews.ro, contractul a fost castigat in urma licitatiei de catre asocierea Astaldi – FCC – UTI Grup – Activ Group, iar contestatia a fost facuta de celalalt participant la licitatie, asocierea METROWORKS (Alstom – Aktor – Schindler).

Astaldi si FCC sunt companiile care in prezent construiesc structura statiilor si tunelele de pe tronsonul Raul Doamnei – Eroilor 2 (Opera).

Termenul estimat de finalizare pentru lucrarile de structura (cele aflate in prezent in curs de executare) este finele anului 2015, in timp ce termenul estimat pentru implementarea celei de-a doua etape – cea privind calea de rulare, instalatiile si finisajele – este finele anului 2016. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button