A doua amendă în trei zile dată de ANPC unui celebru hotel de cinci stele din București. Autoritățile vor cere reclasificarea unității

13 feb. 2022
731 Afișari
A doua amendă în trei zile dată de ANPC unui celebru hotel de cinci stele din București. Autoritățile vor cere reclasificarea unității
A doua amendă în trei zile dată de ANPC unui celebru hotel de cinci stele din București. Autoritățile vor cere reclasificarea unității. Sursa foto: Booking.com

După ce a desfășurat o serie de controale la mai multe supermarketuri din Capitală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat în aceste zile hotelul de cinci stele Radisson Blu din centrul Bucureștiului. Neregulile descoperite în peste 40 de camere dar și în zona de bucătărie a unității au adus hotelului amenzi de zeci de mii de lei, iar directorul ANPC anunță că va cere autorităților să ia în calcul reclasificarea acestei locații.

ANPC a extins raza controalelor. După ce autoritatea a transmis aproape zilnic neregulile și sancțiunile aplicate supermarketurilor verificate în Capitală, a fost controlat și un hotel în ultimele trei zile. Este vorba despre Radisson Blu, hotelul de cinci stele din centrul Bucureștiului. Aici, echipele de control ale ANPC anunță că au găsit o serie de nereguli importante, atât în mai multe camere de cazare, cât și în bucătăria unității hoteliere, conform Hotnews.

„Altă zi, altă stea care cade”, spune directorul ANPC. Ce nereguli au fost

Potrivit comunicatului de presă transmis sâmbătă de ANPC, controalele au fost extinse și la camerele de hotel după ce verificarea inițială a scos la iveală o serie de nereguli care au dus la amendarea S.C Nemo Investement Vehicle S.A cu suma de 33.000 de lei.

Din cele 94 de camere care au fost controlate în cursul zilei de vineri, 46 au prezentat o serie de nereguli, conform echipelor de control, nereguli care au dus la oprirea temporară a serviciilor prestate în aceste camere, dar și la acordarea unei noi amenzi, de 10.000 de lei.

În acest sens, directorul ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat că va cere autorităților din domeniu să reevalueze hotelul de cinci stele din centrul Bucureștiului.

„Altă zi, altă stea care cade! Dacă o ţinem tot aşa, ajungem să aducem stele de pom de iarnă, de acasă. Este de toată jena! Vom face adresă către autorităţile competente, pentru a fi reevaluată clasificarea acestui hotel, poate va rămâne cu o stea şi jumătate. Restul le va găsi pe cer, în prima noapte senină!”, a declarat Horia Constantinescu.

Controlul inițial a avut loc în data de 10 februarie

Primul control al comisarilor ANPC a avut loc în ziua de joi, 10 februarie, și a vizat bucătăria hotelului, dar și 11 camere care erau libere în momentul verificărilor.

În zona de bucătărie, au fost descoperite mai multe nereguli, precum:

  • ustensile cu grad avansat de uzură, un grătar neigienizat
  • reziduurile solide era colectate în recipiente neacoperite, amplasate în spaţii de prelucrare
  • erau utilizate materii prime şi produse semifinite cu data limită de consum depaşită (sosuri, condimente, lapte etc)
  • produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare sau data limită de consum

În cele 11 camere verificate, au fost identificați pereți murdari, piese de mobilier cu porțiuni exfoliate, rupte sau pătate, protecții de saltea pătate, plăcuțe de informare a turiștilor incomplete și exclusiv în limba engleză.

Primul control s-a soldat cu amenzi de 33.000 de lei, închiderea temporară a camerelor cu deficiențe, dar și retragerea de la comercializare a produselor alimentare găsite neconforme.

Cookies