REGĂSIRE EMOȚIONANTĂ în București. A crezut că e ORFAN, dar și-a regăsit mama după 24 de ani. VIDEO

de:
20 dec. 2014
0 Afișari
REGĂSIRE EMOȚIONANTĂ în București. A crezut că e ORFAN, dar și-a regăsit mama după 24 de ani. VIDEO

Povestea lui Florin începe în anul 1990, pe când avea doar 10 ani şi a fost declarat dispărut. Acesta a fugit de la şcoala tip internat unde învăţa, s-a urcat într-un tren şi a ajuns în judeţul Giurgiu, potrivitunui comunicat IGPR remis redacției.

Timp de câteva ore bune copilul a rătăcit pe străzi până când a ajuns într-o pădure, unde a fost găsit de un poliţist şi condus la sediul poliţiei din localitate.

La momentul acela copilul se exprima cu dificulate, nu a putut să spună de unde este şi nici numele său complet, asfel încât acesta a fost internat într-o casă de copii unde i s-a atribuit o nouă identitate şi o vârstă aproximativă.

Timp de 24 de ani, Florin a trăit departe de mama sa, de fraţii săi, de prieteni, de casă. A fost în grija unor instituţii de ocrotire a copiilor în judeţul Giurgiu.

Stabilită în Bucureşti, mama în vărstă de 70 de ani, a mărturisit că nu credea că va mai apuca ziua când îşi va regăsi fiul şi-şi va reuni familia.

În urmă cu câteva luni, un tânăr în vărstă de 34 de ani, care timp de 24 de ani a trăit în diferite case de copiii sau centre de integrare şi terapie ocupaţională, din judeţul Giurgiu, a fost selectat să facă parte dintr-un program de incluziune socială şi transferat la un Centru pilot (Casă din Comunitate), coordonat de Asociaţia nonguvernamentală Pro Act Suport.

Din discuţiile purtate, timp de căteva săptămâni, cu psihologul Centrului a rezultat faptul că tânărul deţinea anumite informaţii cu privire la familia sa, îşi amintea numele său de familie, al mamei sale şi alte lucruri legate de locul unde a copilărit.

„Mi-era dor de mama şi de fraţii mei, abia aşteptam să văd cum arată mama mea, dacă este frumoasă, voiam să o vad pe sora mea dragă, pe fratele mai mare. Ştiu că aveam şi un frate mai mic, care a murit într-un accident. Îmi era foarte dor de ei toţi.”

Informaţiile privind identitatea reală a bărbatului au fost transmise poliţiştiilor din cadrul Serviciul Urmăriri – Direcţia de Investigaţii Criminale I.G.P.R., care au demarat căutările, efectuând activităţile procedurale în astfel de cazuri.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, cu privire la rudele copilului dispărut, a rezultat că numele de familie corespunde cu cel al unei femei care în urmă cu 24 de ani a sesizat dispariţia fiului său, pe nume Florin, în vârstă de aproximativ 10 ani.

Totodată, în urma prelucrării probelor tip ADN şi comparării profilelor genetice ale tânărului şi rudelor, de către Institutul de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., la data de 04 decembrie a.c. s-a stabilit că băiatul dispărut în anul 1990 este aceeaşi persoană cu tânărul aflat, astăzi, în centrul pilot de incluziune socială.

Cookies