A avut loc prima ședință de șantier pentru construirea „Centrului Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”. Declarația Primarului Piedone

18 mart. 2021
79 Afișari
A avut loc prima ședință de șantier pentru construirea „Centrului Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”. Declarația Primarului Piedone

În data de 17.03.2021 a avut loc prima ședință de șantier pentru realizarea obiectivului de investiții „Centrul Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”, situat în Strada Baltagului.

A avut loc prima ședință de șantier pentru obiectivul „Centrul Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5” situat în strada Baltagului nr.14.

A avut loc prima ședință de șantier pentru construirea „Centrului Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”

„În data de 17.03.2021 a avut loc prima ședință de șantier pentru realizarea obiectivului de investiții „Centrul Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”, situat în Strada Baltagului, la care au participat atât reprezentanți ai DGASPC Sector 5, respectiv Mădălina Duțu, inginer și Dănuț Neagoe, Șef Serviciu Administrativ, Întreținere, cât și reprezentați ai firmelor de proiectare, construcție și dirigenție de șantier, punându-se în discuție conformitatea proiectului cu realitatea din teren.

Împreună cu proiectantul au fost vizualizate zonele ce erau acoperite de tencuială, constatându-se stadiul pereților, al porțiunilor de zidărie ce trebuie înlocuite, întrucât din cauza degradării acestea nu mai pot fi tratate local.

S-au discutat aspecte legate de comportarea clădirii în caz de seism, întrucât în urma decopertării s-au observat că pereții de fațadă nu sunt armați. În situația dată, există pericolul comportării diferit al pereților de cadrele de beton armat din structura clădirii.

S-au vizualizat mai multe aspecte, după cum urmează: grosimea plăcii de subsol și situația armăturilor din beton, defectele de structură de rezistență ca urmare a acțiunii fenomenelor meteo, precum și zonele cu problemă în vederea găsirii unei soluții de remediere a structurii de rezistență afectate – aticul de pe fațada principală, fracturile de beton, zona golurilor din fațadă etc.

În urma discuțiilor s-a stabilit și modalitatea de calcul, prezentare și verificare a situațiilor de lucrări, ce vor conține corespondențe cu planurile clădirii pentru o evidență cât mai clară și actualizată.

Pentru a soluționa situațiile apărute, Expertul tehnic din partea proiectantului se va deplasa la fața locului pentru a confirma și ulterior pentru a aproba Notele de Constatare.”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 5.

Declarația Primarului Piedone

„Am spus că facem un Centru Multifuncțional pentru Persoanele Vârstnice din Sectorul 5 și acest lucru SE ÎNTÂMPLĂ ÎN REALITATE!

Astăzi a avut loc prima ședință de șantier pentru realizarea Centrului situat în Strada Baltagului, la care au participat atât reprezentanți ai DGASPC Sector 5, cât și reprezentați ai firmelor de proiectare, construcție și dirigenție de șantier.

Trebuie să avem grijă de părinții și bunicii noștri! Trebuie să le asigurăm un loc în care să nu se simtă singuri, un loc în care să fie îngrijiți și mai ales, un loc unde pot socializa cu alte persoane.

Ușor, ușor, lucrurile încep să se miște! Cu muncă și determinare reușim să le oferim locuitorilor din Sectorul 5 o viață mai bună!”, a postat Cristian Popescu Piedone pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 5

Cookies