A apărut primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale. Ce țară l-a produs?

30 apr. 2021
90 Afișari
A apărut primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale. Ce țară l-a produs?

A fost produs primul lot de vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale. Acesta este format din 17.000 de doze. Ce țară l-a produs?

Rusia a produs primul lot de vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale. Anunțul a fost făcut vineri de Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Vaccinul poartă numele de Carnicav-Cov și a fost înregistrat în luna martie, după ce testele au arătat că a generat anticorpi împotriva COVID-19 la câini, pisici, vulpi şi nurci.

Deocamdată, lotul va fi furnizat mai multor regiuni din Rusia, însă mai multe companii din Germania, Grecia, Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran şi Argentina şi-au exprimat interesul pentru a achiziţiona vaccinul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul transmiterii virusului între oameni şi animale. Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a declarat că vaccinul va putea să protejeze speciile vulnerabile şi să împiedice mutaţiile virale.

„Circa 20 de organizaţii sunt gata să negocieze înregistrarea şi furnizarea vaccinului către ţările lor. Documentele pentru înregistrarea în străinătate, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de pregătire”, a spus Rosselkhoznadzor, potrivit sursei citate.

Cookies