A apărut o nouă pistă în cazul avionului dispărut. Zona de căutare a fost modificată

de:
28 mart. 2014
0 Afișari
A apărut o nouă pistă în cazul avionului dispărut. Zona de căutare a fost modificată

„Noile informaţii de care dispunem se bazează pe o analiză continuă a datelor înregistrate de radar între Marea Chinei de Sud şi Strâmtoarea Malacca, înainte de pierderea contactului cu radarul” avionului, a anunţat Autoritatea australiană pentru siguranţă maritimă (AMSA), care coordonează operaţiunile de căutare. Aceste date „arată că avionul zbura mai repede decât noi am estimat anterior, ceea ce explică un consum mai mare de carburant şi o reducere a distanţei posibile parcurse de avion spre sud, în Oceanul Indian”, a adăugat AMSA, potrivit Mediafax. 

Analizele datelor de pe radare au fost furnizate de echipa de anchetă internaţională, creată în Malaysia. Potrivit Agenţiei australiene pentru securitatea transporturilor (ATSB), „este vorba de pista cea mai credibilă cu privire la posibila localizare a fragmentelor” avionului dispărut.

Noua zonă de căutări se întinde pe o suprafaţă de 319.000 de kilomentri pătraţi, la aproximativ 1.850 de kilometri vest de Perth (vestul Australiei). „ATSB subliniază că traiectoria potenţială a avionului a fost posibil clarificată mai bine, datorită analizelor realizate de echipa de anchetă internaţională”, precizând că Australia urmează, drept consecinţă, să-şi repoziţioneze sateliţii.

Din momentul dispariţiei, la 8 martie, a zborului MH370 cu 239 de persoane la bord, mai multe state au detectat obiecte în zona de căutare, care în prezent se situa la distanţa de 2.500 de kilometri sud-vest de Perth. Zece avioane din şase state participă la operaţiunile de căutare, vineri, după ce în ajun căutările fuseseră suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cinci nave chineze şi una australiană, de asemenea, participă la căutări. Zece obiecte, localizate de un satelit japonez într-o zonă de căutare a zborului MH370 Un satelit japonez a localizat zece obiecte plutitoare, la o distanţă de aproximativ 2.500 de kilometri sud-vest de oraşul australian Perth, a anunţat Guvernul japonez, citat de AFP.

Potrivit Biroului de cercetare şi informaţii al Guvernului, citat de agenţiile de presă Jiji şi Kyodo, cel mai mare dintre aceste obiecte are lungimea de opt metri şi lăţimea de patru metri. Acest birou a precizat că imaginile au fost luate miercuri, în cadrul operaţiunilor de căutare a zborului MH370.

Potrivit unui oficial japonez, aceste obiecte reprezintă „foarte probabil” fragmente ale avionului dispărut pe 8 martie. Furtunile şi rafalele de vânt puternice au dus joi la suspendarea operaţiunilor de căutare pe cale aeriană a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

Joi, Thailanda a anunţat că un satelit thailandez a descoprit aproximativ 300 de obiecte, care au de la doi la 15 metri, plutind în sudul Oceanului Indian, la aproximativ 2.700 de kilometri în largul coastelor oraşului australian Perth. Imaginile datează de marţi. Anterior, Malaysia a afirmat că noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean.

Imaginile prin satelit precedente, transmise de Australia, China şi Franţa, arată şi ele obiecte care plutesc, dintre care unele măsoară mai mulţi metri, în zonele de căutare situate la câteva mii de kilometri sud-vest de Perth (oraş situat pe coasta de vest a Australiei). Din momentul dispariţiei, la 8 martie, a zborului MH370 cu 239 de persoane la bord, mai multe state au detectat obiecte în zona de căutare, care în prezent se situa la distanţa de 2.500 de kilometri sud-vest de Perth.

Zece avioane din şase state participă la operaţiunile de căutare, vineri, după ce în ajun căutările fuseseră suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Cinci nave chineze şi una australiană, de asemenea, participă la căutări.

Cookies