A apărut Eco Poliția Locală în Sectorul 3 din București. Primăria S3 a cumpărat mai multe mașini electrice

19 ian. 2023
394 afișări
A apărut Eco Poliția Locală în Sectorul 3 din București. Primăria S3 a cumpărat mai multe mașini electrice
A apărut Eco Poliția Locală în Sectorul 3 din București. Primăria S3 a cumpărat mai multe mașini electrice. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 3
Primăria Sectorului 3 a achiziționat mașini electrice ce au fost date în folosință către Poliția Locală. Numărul total al vehiculelor electrice din flota Poliției Locale S3 ajungând astfel la 35.  Primarul Robert Negoiță anunță că acesta este doar începutul.

75% dintre mașinile Poliției Locale a Sectorului 3 nu poluează

Problema poluării din București provine, printre altele, din emiterea gazelor de eșapament ale automobilelor. Fiind o problemă care îi neliniștește pe bucureșteni, autoritățile încearcă să găsească soluții viabile și pe termen lung pentru a opri poluarea cu dioxid de carbon. Astfel, primarul Robert Negoiță, alături de Poliția Locală, dau locuitorilor din Sectorul 3 o veste bună.

Numărul de mașini electrice pe care le întrebuințează Poliția Locală a Sectorului 3 s-a înmulțit. Conducerea instituției declară că, în prezent, autoritățile au în subordine 49 de mașini. Instituția se mândrește cu cea mai mare flotilă de mașini la nivel național.

Principalul factor poluant în București este traficul de mașini. Din acest motiv, am considerat oportun să schimbăm treptat mașinile de poliție locală care, prin faptul că circulă non stop, contribuiau la creșterea poluării. În acest sens, am reușit să achiziționăm 35 de mașini nepoluante, urmând ca în perioada următoare să transformăm flotila de mașini a poliției locale într-una 100% prietenoasă cu mediul, spune Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
Mașinile au fost achiziționate prin intermediul programului Rabla.

Polițiștii au patrulat pe biciclete, vara trecută

Aceasta nu este prima inițiativă care își dorește să remedieze problema poluării din București. Din acest motiv, în vara anului trecut, polițiștii s-au echipat cu apărătoare și au patrulat Sectorul 3 pe biciclete. Inițiativa a fost pusă în aplicare pentru a facilita accesul polițiștilor în zonele în care deplasarea cu mașina ar fi fost mai dificilă.

De asemenea, prin această inițiativă, polițiștii au putut observa cu mai mare ușurință persoanele ce încalcă normele de conviețuire socială și au putut acorda o atenție sporită eventualelor abateri de la lege.

Cookies