A apărut calendarul bisericesc creștin-ortodox pe 2014. Noutăți în calendar

de:
19 nov. 2013
3 Afișari
A apărut calendarul bisericesc creștin-ortodox pe 2014. Noutăți în calendar

Toate modelele de calendar bisericesc creștin orodox 2014 sunt ilustrate cu icoane care evidenţiază pe Sfinţii Martiri Brâncoveni (întrucât, în anul 2014, se împlinesc 300 de ani de la martirizarea acestora), praznice împărăteşti, icoane corelate cu textele evanghelice din unele duminici şi cu Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) în Patriarhia Română.

La fel ca în anii anteriori, sunt redate printr-o grafică deosebită sărbătorile şi sfinţii fiecărei zile, precum şi o serie de informaţii utile: zilele de post şi posturile de peste an; zilele în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie (aliturgice); zilele în care nu se fac nunţi (în anii 2014 şi 2015); zile şi date importante; sărbătorile bisericeşti naţionale; zilele şi sărbătorile legale în care nu se lucrează.

Calendarul bisricesc creștin ortodox agendă a fost conceput într-o variantă nouă, având un format mult mai practic (12×8 cm), însemnările tipiconale din zilele de duminică, necesare, îndeosebi, slujitorilor Sfintei noastre Biserici, fiind evidenţiate separat.

O parte considerabilă din banii încasaţi ca urmare a comercializării calendarelor se va folosi pentru activităţi social-filantropice şi pentru repararea unor obiective eclesiale cu valoare de patrimoniu.

Calendarul creştin-ortodox pentru anul 2014 a fost elaborat de o comisie specială a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi aprobat de către acesta din urmă, garantându-se, astfel, corectitudinea datelor oferite.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, .

Biserica Ortodoxă Română, în conformitate cu Legea nr. 103/1992, are dreptul exclusiv de tipărire şi de comercializare a calendarelor bisericești ortodoxe şi nu a dat niciunei persoane fizice sau juridice acordul pentru producerea şi comercializarea acestora.

Cookies