ARHIVA B365

A accidentat grav două persoane şi a fugit. Suspectul prins de poliţişti, după o lună de la accident

În data de 08.09.2012, în jurul orelor 22:30, la intersecţia Calea Văcăreşti cu str. V.V. Stanciu, din sectorul 4 al Capitalei, s-a produs un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite grav, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul evenimentului rutier. În urma primelor investigaţii desfăşurate, poliţiştii rutieri ai Poliţiei Capitalei au constatat că o persoană necunoscută a condus un autoturism de culoare închisă pe Calea Văcăreşti, din direcţia B-dul. Gheorghe Şincai către Bd. Tineretului, iar când a ajuns la intersecţia cu Str. V.V. Stanciu, a efectuat virajul la dreapta pe această stradă, accidentând grav o femeie de 49 de ani şi un bărbat de 35 de ani.

Cele două victime se aflau în spatele unui autoturism parcat regulamentar. După producerea accidentului suspectul a părăsit locul faptei.

Pentru a îngreuna activitatea de depistare, după doar câteva ore de la accident, suspectul ar fi vândut autoturismul cu suma de 1.200 lei unei cunoştinţe. Profitând de suma mica oferită pentru cumpărarea autoturismului, noul proprietar ar fi revândut-o unei terţe persoane în aceeaşi noapte cu suma de 1.500 lei. Ultimul proprietar ar fi cumpărat autoturismul cu intenţia de a vinde piesele, acesta având în curtea sa şi alte autoturisme ce ar fi avut aceeaşi destinaţie.

Pe 24 septembrie, poliţiştii au identificat un tânăr de 19 ani în zona intersecţiei Calea Văcăreşti cu Str. V.V.Stanciu, lângă locul producerii accidentului. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei. În baza probelor administrate în dosarul de cercetare penală întocmit în cauză, a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe durata a 24 de ore, ulterior suspectul fiind prezentat Judecătoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Propunerea a fost admisă de către instanţa de judecată, ce a emis mandatul de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă în concurs real cu infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi cu infracţiunea de părăsire a locului producerii accidentului de circulaţie fără încuviinţarea poliţiei.

În urma cercetărilor, în noaptea de 26/27.09.2013, s-a reuşit identificarea, pe raza Judeţului Ilfov, a autoturismului înmatriculat în Marea Britanie. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul de circulaţie, cu suspectul în stare de arest preventiv. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button