ÎN BUCUREȘTI

A 13-a campanie de combatere a țânțarilor din București. Tratamentele se realizează zilnic de la periferie către centru

A 13-a campanie de combatere a țânțarilor din București a fost demarată deja de Primăria Capitalei. Conform ultimului anunț, tratamentele se realizează zilnic de la periferie către centru. Vizate sunt atât zonele verzi, cât și școlile, spitalele și chiar unitățile militare ori cimitirele.

Păzea, țânțari! Primăria Capitalei continuă în această perioadă acțiunile de combatere a țânțarilor și anunță demararea celei de-a treisprezecea campanie de dezinsecție.

Al 13-lea tratament pentru țânțari din București

Conform autorităților, tratamentele de dezinsecţie se realizează zilnic, în intervalul orar 20.00-04.00, de la periferia Bucureștiului către interiorul Capitalei. Acestea vizează mai multe zone importante.

Astfel, tratamentele de dezinsecţie se realizează zilnic, în fiecare noapte, şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti – spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale și parcări de reşedinţe.

Ce zone sunt vizate în fiecare sector

– Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studenţesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, 1 spital.

Ce substanțe sunt folosite și ce utilaje vor fi văzute pe străzi

Primăria mai spune că operatorii CMEIB S.A. acţionează în prezent cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV). De asemenea, pe străzi lucrează și 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

De asemenea, substanţa folosită pentru uciderea acestor țânțari este insecticidul MICROSIN. Se pare că produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale. Acesta nu are fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător. Totuși, în caz de contact direct poate provoca iritaţii ale căile respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii atunci când oamenii de pe străzi sunt mai puțini.

Sesizări și reclamații

Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la sesizari@cmeib.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button