Bucureștenii sunt invitați la grădinărit în Parcul Cișmigiu. Continuă planul de plantare început primăvara trecută

27 mart. 2023
595 Afișari
Bucureștenii sunt invitați la grădinărit în Parcul Cișmigiu. Continuă planul de plantare început primăvara trecută
Bucureștenii sunt invitați la grădinărit în Parcul Cișmigiu. Continuă planul de plantare început primăvara trecută. Sursa foto: Bogdan Dincă/ Facebook/ Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu

Sâmbătă, 1 aprilie, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu îi așteaptă pe bucureșteni la activități de grădinărit în zona Rotondei Scriitorilor din Parcul Cișmigiu. Planul de plantare din această zonă a parcului a început primăvara trecută.

Proiectul se numește Grădina cu Oameni – Cișmigiu și este implementat de echipa de voluntari din Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu.

Grădinărit în Cișmigiu

Sâmbătă – 1 aprilie, între orele 10:00-14:00, continuăm activitățile de grădinărit în zona Rotondei Scriitorilor din Cișmigiu, pe baza planului de plantare început primăvară trecută, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Se caută voluntari, iar participarea se face în baza unui formular. Înscrierea se poate face AICI.

Colaborarea cu municipalitatea pentru „un Cișmigiu mai bine îngrijit” a început din 2021. În proiectul Grădina cu Oameni colaborează specialiști, ALPAB (Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București) și voluntari care iubesc Grădina Cișmigiu pentru a planta specii noi și pentru a îngriji vegetația existentă din Rotunda Scriitorilor.

Despre planul de plantare

Intervenția se realizează pe baza unui plan de plantare făcut de peisagista Corina Trancă, ținânt cont de condițiile specifice din teren.

De asemenea, intervenția este aprobată de Direcția de Cultură a Municipiului București, pe baza unui memoriu justificativ realizat cu sprijinul lui Alexandru Mexi de la Institutul Național al Patrimoniului.

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, vor continua activitățile de eliminare a plantelor invazive, vor fi plantate noi flori în locul celor furate, se vor înmulți plantele deja existente în teren și se va așeza compost la baza tiselor.

Acțiunea nu are buget și este bazată în totalitate pe voluntariat.

Mulțumim Corinei pentru coordonare, Garden Center Group pentru plante și sprijin, ARCHE și Zona Liberă pentru ceai și cafea, ALPAB pentru deschiderea de a colabora pe temen lung, transmite sursa citată.

Proiectul Grădina cu Oameni are patru direcții: peisagistică și grădinărit urban, ecologie sonoră, apicultură urbană și ornitologie. Mai multe informații, AICI.

Cookies