97 de şcoli din Bucureşti nu au autorizaţie sanitară

de:
25 aug. 2011
0 Afișari
97 de şcoli din Bucureşti nu au autorizaţie sanitară

În anul şcolar 2011-2012, în Bucureşti vor funcţiona 394 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 46 de unităţi de învăţământ fără personalitate juridică. Din totalul unităţilor de învătământ, un număr de 97 sunt, la acest moment, incă neautorizate de către Direcţia de Sănătate Publică. Din aceste 97 de unităţi, 43 de unităţi de învăţământ sunt incluse în programul BEI şi vor fi autorizate la finalizarea lucrărilor. Până la începerea efectivă a anului şcolar, o parte dintre aceste şcoli vor primi autorizarea sanitară. Situaţia a fost prezentată joi în cadrul Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti la care a participat şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Ministrul a cerut autorităţilor locale să se implice prin structurile proprii în reducerea absenteismului şcolar, care poate fi o cauză a rezultatelor proaste la învăţătură sau a abandonului şcolar. În ceea ce priveşte programul BEI, Ministrul Educaţiei a solicitat Primăriei Generale urgentarea lucrărilor, astfel încât termenul de finalizare – 1.12.2011 – să poată fi respectat.

Cât priveşte siguranţa în şcoli s-a convenit asupra unei monitorizări mai atente a spaţiilor din jurul şcolilor. În Bucureşti, un număr de 265 de unităţi de învăţământ au paza asigurată, fie prin pază proprie, fie prin firme specializate. Monitorizarea şcolilor se face, deocamdată, printr-un număr de 1.547 camere video.

Cookies