94% dintre bucuresteni NU ar adopta un maidanez pentru a-l scăpa de eutanasiere

de:
10 oct. 2013
0 Afișari
94% dintre bucuresteni NU ar adopta un maidanez pentru a-l scăpa de eutanasiere

Împotriva eutanasierii s-au declarat 43% din persoanele chestionate și 36% ar fi de acord cu această soluție radicală. 15% au susținut că nu s-ar prezenta la o astfel de consultare populară, iar 6% sunt încă nehotărâți, informează Realitatea.net.

În același timp, 94% din cei chestionați spun că nu ar adopta un maidanez pentru a preveni eutanasierea lui, iar 84% afirmă că luarea câinilor de pe străzi este cea mai bună soluție pentru rezolvarea acestei probleme. De acord cu sterilizarea și întoarcerea lor în teritoriu sunt doar 9%,

Numărul persoanelor care susțin adăpostirea câinilor în adăposturi special amenajate (44%) este mai mare decât al celor care se declară pentru eutanasierea lor după 14 zile, timp în care pot fi adoptați (35%) sau pentru eutanasierea directă (13%).

Bucureștenii sunt deranjați în foarte mare măsură (46%) și în mare măsură (22%) de câinii fără stăpâni, relevă același sondaj. 11% se declară deranjați în mică măsură de patrupedele de pe străzi, iar 17% în foarte mică măsură sau deloc.

Totodată, cercetarea realizată de Avangarde arată că 77% din bucureșteni nu ar contribui financiar la adăpostirea tuturor câinilor maidanezi în locuri special amenajate. Dintre cei care ar face astfel de donații (23% din cei chestionați), 25% ar da sub 7 lei, 25% — între 25 și 50 de lei, iar 12% peste 50 de lei.

În același timp, relevă studiul, respondenții s-au declarat mulțumiți sau foarte mulțumiți de activitatea primarului Oprescu în proporție de 49% și respectiv 6%, 25% — ‘nemulțumit’, 12% — ‘foarte nemulțumit’, iar 10% — nu au putut aprecia.

Același sondaj arată că majoritatea bucureștenilor (34%) consideră că lucrurile în Capitală au rămas la fel de la ultimele alegeri locale, 22% cred că s-au schimbat în bine, 27% spun că s-au schimbat în rău, iar 17% nu pot aprecia.

Cercetarea a fost autofinanțată și realizată în perioada 28 septembrie — 8 octombrie, pe un eșantion de 1.800 de persoane adulte de 18 ani și peste din București, pe baza unor interviuri față în față. Tipul eșantionului este probabilist, stratificat. Selecția gospodăriilor s-a făcut după metoda ‘randomroute’, iar cea a persoanelor, după regula ‘persoana care își aniversează ziua de naștere cel mai aproape de începutul anului’. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,31%, pentru un interval de încredere de 95%.

Cookies