94.000 de ouă confiscate și amenzi de 16.500 de lei, în urma unor controale la o fermă avicolă

de:
23 dec. 2014
1 Afișari
94.000 de ouă confiscate și amenzi de 16.500 de lei, în urma unor controale la o fermă avicolă

„În urma unei sesizări înregistrate la cabinetul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care se aduce la cunoștință existența în cadrul unor ferme din domeniul avicol a unor probleme care vizează calitatea produsului ouă consum, din dispoziția conducerii ministerului, în vederea verificării aspectelor sesizate, au fost constituite echipe mixte de specialiști ai MADR, APIA, ANSVSA, AFIR, precum și ofițeri din cadrul IGPR”, precizează MADR într-un comunicat remis B365.ro.

Un alt obiectiv al echipelor de control constă în verificarea legalității acordării subvențiilor de către APIA pentru măsura care vizează bunăstarea păsărilor, afirmă MADR.

După primele verificări efectuate la ferme de echipele mixte, au fost constatate mai multe deficiențe, constând în nerespectarea normelor cu privire la marcarea ouălor, nerespectarea condițiilor de depozitare și ambalare a ouălor, dar și nerespectarea regimului de evidență a acestora.

Ca urmare a acestor constatări, a fost luată măsura confiscării unui număr de 94.0000 de ouă de la o fermă, pentru nerespectarea regimului de marcare a ouălor, precum și aplicarea unor amenzi contravenționale în cuantum de 16.500 de lei.

În prezent, verificările sunt în plină desfășurare la celelalte ferme ale societății respective, iar în funcție de rezultatul acestora controlul va fi extins.

„Produsele verificate din cadrul fermelor în cauză nu pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform datelor furnizate de specialiști”, subliniază MADR.

Cookies