ARHIVA B365

900 de elevi, EVACUAŢI dintr-o şcoală din Hunedoara, din cauza unei ALERTE cu bombă. FOTO

UDPATE: Autoritatile au stabilit ca alarma cu bomba a fost una falsa. Intre timp a fost identificat si copilul care a sunat la numarul de urgenta 112. Acesta este un elev de 13 ani, care invata in clasa a cincea la scoala generala la care a fost semnalat incidentul, a declarat pentru AGERPRES inspectorul scolar general adjunct profesor Marta Mate.

„Vom incepe actiunea de cercetare disciplinara a elevului care a declansat aceasta actiune. Unitatea de invatamant trebuie sa actioneze conform regulamentului sau interior”, a precizat reprezentanta Inspectoratului Scolar Hunedoara.

Cursurile la Scoala generala 4, unitate ce apartine de Colegiul Tehnic „Traian Lalescu” din Hunedoara, vor fi reluate vineri, iar orele de clasa ce au fost pierdute joi de catre elevi vor fi recuperate in baza unui program stabilit de conducerea scolii si avizat de Inspectoratul Scolar.

„Copiii au plecat acasa, iar salile de curs raman sigilate pana vineri dimineata. Tot atunci vor fi reluate si cursurile normale”, a precizat prof. Marta Mate.

Cei peste 900 de elevi şi 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatică „Traian Lalescu” din Hunedora au fost evacuaţi, joi dimineaţă, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ a fost pusă o bombă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, un bărbat a sunat, joi dimineaţă, la 112 şi a anunţat că la Colegiul de informatică „Traian Lalescu” din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bombă.

„Din informaţiile pe care le avem, şi am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar părea românesc a sunat şi a anunţat că există o bombă la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificând locul. Aici avem trei corpuri de clădire şi o sală de sport. După ce a sunat şi-a închis telefonul şi se bănuieşte că ar fi sunat de pe o cartelă prepay. Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi care învaţă acolo, s-a luat legătura cu părinţii, pentru ca aceşti elevi să fie duşi acasă. Astăzi nu se mai ţin ore”, a declarat viceprimarul, citat de romaniatv.net.

La faţa locului au ajuns mai multe maşini de pompieri, ambulanţe, pirotehnişti, jandarmi şi poliţişti, zona fiind izolată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button