Bilanțul incendiului de la Colectiv a ajuns la 31 de morți/ 90 de răniți grav. SITUAŢIA ACTUALĂ

de:
02 nov. 2015
1 Afișari
Bilanțul incendiului de la Colectiv a ajuns la 31 de morți/ 90 de răniți grav.  SITUAŢIA ACTUALĂ

UPDATE 18:15:

Florentina Ioniță Radu, managerul Spitalului Militar, a anunțat că dintre cei 12 pacienți care sunt internați aici, șase sunt în stare gravă și foarte gravă. Unul dintre cei 12 a avut o evoluție mai bună și a putut fi mutat de la terapie intensivă. La terapie intensivă au mai rămas opt pacienți – cinci cu stare gravă și unul intubat. La unul dintre pacienții cu stare gravă a trebuit să se intervină chirurgical, pentru că a avut niște probleme la plagă, dar acum situația este stabilizată. 

„În acest moment, ne așteptăm să avem nevoie de dializă, pentru că acești pacienți, prin metabolizarea produselor toxice, toate aceastea trec prin rinichi și ne așteptăm să intre în insuficiență renală unii dintre ei, motiv pentru care ne-am suplimentat kiturile pentru dializă”, a atras atenția managerul Spitalului Militar.

De asemenea, ea a adresat o rugăminte către rudele victimelor, de a veni doar câte un membru al familiei și numai în orele de vizită, pentru că bolnavii vor fi mai protejați în acest felș de suprainfecții. Ei pierd multe lichide și dacă nu sunt hidratați cum trebuie, vor apărea complicații. „Am alocat o asistentă și o infirmieră pentru fiecare pacient, pentru că au mâinile arse și nu se pot hrăni. Au mâinile arse, fața arsă și toracele posterior, așa cum au încercat să se apere. Cazurile sunt trase la xerox”, a mai spus medicul, conform Digi24.ro.

UPDATE 17.10:

O altă victimă a incendiului de la Colectiv a murit. Este vorba de victima rămasă neidentificată, de la Spitalul de Arși. Informaţia a fost comunicată de vicepremierul Gabriel Oprea, luni după-amiază, în şedinţa grupului de lucru de la Guvern. Potrivit sursei citate, persoana decedată este tânărul neidentificat care se afla la Spitalul de Arşi din Capitală.

Directorul medical al Spitalului Militar, Cristian Niţescu, spunea, luni, că în unitatea medicală există în continuare un pacient neidentificat şi că, potrivit unor informaţii, băiatul nu ar avea altă familie decât un frate plecat în străinătate.

Doctorul afirma că tânărul neidentificat era într-o stare foarte gravă şi avea arsuri de gradul carbonizării la mâini şi antebraţe.

UPDATE Situaţia victimelor din Club Colectiv internate la sitalele din Bucureşti se prezintă astfel, luni la ora 14.30: 

Spitalul Bagdasar Arseni  – cinci pacienţi în stare critică

Spitalul Elias – trei pacienţi în stare critică

Spitalul Grigore Alexandrescu – un pacient în stare critică, unul în stare gravă

Spitalul Militar – cinci pacienţi în stare gravă

Spitalul Pantelimon – trei pacienţi în stare critică

Spitalul Floreasca – 14 pacienţi în stare critică

Spitalul Universitar – 13 pacienţi în stare gravă, din care 9 în stare critică

Spitalul de Arşi – 10 pacienţi în stare critică. Aici, o victimă încă nu poate fi identificată din cauza arsurilor, anunţă Realitatea Tv. 

UPDATE: 14 din cei 28 de pacienţi internaţi la Spitalul „Bagdasar Arseni” vor fi operaţi în cursul zilei de luni. 

Oficialii Spitalului „Bagdasar-Arseni” au anunţat că au fost şi medici din Franţa, specialişti în chirurgie plastică şi arsuri, care au verificat condiţiile şi au urmărit dacă tratamentele sunt corespunzătoare. „Toţi au apreciat nu doar eforturile personalului, dar şi tratamentul. Chiar cei din Franţa au spus că avem substanţe pe care nu le au la ora actuală. Au fost aduse de medicii din Israel. Încercăm să luptăm pentru ei. Pansamentele se aplică de mai multe ori pe zi, intervenţii chirugicale se fac de câte ori e nevoie. Încă nu s-a pornit grefarea lor pentru că starea medicală nu permite acest lucru. În curând se va porni grefarea. Am plecat de 2 ori acasă câte 2 ore, sunt şi doctori care au stat în permanenţă aici. În momentul de faţă avem cam tot ce ne trebuie. Am rămas plăcut surprinşi că a fost un efort din partea tuturor ca lucrurile să meargă bine. E un compartiment ocupat numai de pacienţii arşi. În momentul de faţă sunt 14 pacienţi arşi în terapie intensivă. Toţi vor fi supuşi intervenţiilor de chirurgie plastică, la fel şi cei internaţi pe secţie, alţi 7. S-ar putea să fie nevoie de transplant de piele. Medicii din Franţa au spus că au văzut pansamente. Ne bucurăm dacă vor fi salvaţi toţi, când se va afla asta. Toţi au văzut astfel de arsuri, chiar şi mai grave, sunt impresionaţi însă de amploarea accidentului. Noi am văzut pacienţi cu arsuri, dar nu un accident colectiv aşa de mare. În momentul de faţă toţi medicii din chirurgie plastică sunt prezenţi, fac faţă. Terapia intensivă e prezentă în permanenţă. Asistenţi, doctori, brancardieri ne ajută, au venit de acasă. Există voluntari care au adus sucuri, apă, sandviciuri sau pizza aparţinătorilor”, au spus oficialii spitalului.

3 dintre pacienţii de la secţia de anestezie şi terpaie intensivă au o stare mai bună şi au fost transportaţi la secţia de arşi. În cazul unora dintre ei a scăzut foarte mult edemul şi pot fi recunoscuţi.

Pacienţii de la Spitalul Floreasca sunt transportaţi către computer tomograf după operaţie şi ajung apoi înapoi în terapie intensivă, potrivit oficialilor unităţii medicale. 14 răniţi sunt în continuare intubaţi, în stare gravă, doar cel de-al 15-lea e puţin mai bine.

Medicii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” au anunţat, luni, că 14 din cei 28 de pacienţi internaţi în spital vor fi operaţi în cursul acestei zile. Până acum au fost deja operaţi 8 dintre pacienţi. „Am început de dimineaţă de la ora 8 şi probabil că operaţiile vor continua spre seară. Până acum am operat 6, vom mai opera încă 8. 14 din cei 28 aflaţi la noi în spital vor fi operaţi azi, inclusiv pacienţi de pe ATI, cu excizie de piele în zonele cu arsuri de gradul 3 şi grefe. Situaţia nu s-a schimbat. Cei 13 care sunt ceva mai bine necesită operaţii, unii la nivelul mâinii şi feţei, în special.

Din reanimare azi se operează 6, mâine alţi 3. N-am avut atâţia pacienţi să le dau în primire câţi ar fi vrut medicii să ia. Suntem suficienţi medici, 20 chirugi, 3 anestezişti. De asistente şi infirmiere mai e nevoie întotdeauna. Am avut cereri să vină câteva asistente, şi studenţi la medicină. E o solidaritate extraordinară. Au venit şi medici care au făcut rezidenţiatul aici. Lucrăm la capacitate maximă. Sunt 6 persoane care au interdicţii de a intra în spital de mai multă vreme. Mai putem suplimenta oricând cu asistente şi infirmiere, pentru că e mult de muncă la pansamente. Sunt medici specialişti care lucrează în privat şi şi-au oferit serviciile. E o solidaritate extraordinară. Nu sunt probleme cu cadrele medicale superioare.

Toţi care s-au operat s-au operat cu autogrefe. Grefele din bancă sau substituienţii de piele sunt întotdeauna de baraj, întotdeauna finalul va fi de autogrefe. Substituenţii de piele se folosesc pentru 2-3 săptămâni, de baraj, pentru a scoate arsurile de gradul 3. După scoaterea acestor arsuri rămâne, aşa cum se spune popular, „carne vie” şi e nevoie de grefe pentru a împiedica pierderile de sânge şi fluide şi se impune folosirea substituenţilor de piele. Însă, la final, pacienţii sunt externaţi cu autogrefe. 

Există în continuare un pacient neidentificat, e în stare foarte gravă, are arsuri chiar la nivelul carbonizării. Probabil că medicii se vor gândi la amputaţia mâinilor. Ar avea un frate în străinătate şi pe nimeni în ţară. A venit un vecin şi a încercat să îl identifice”, a declarat, în direct la Realitatea Tv, unul dintre doctorii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Şi cadrele medicale de la Maternitatea „Bucur” au povestit prin ce au trecut în momentul intervenţiei la Clubul Colectiv: „Cei de pe SMURD au fost super organizaţi. În maxim 10 minute au ajuns autorităţile. Abia după 24 ore mi-am dat seama de amploarea incendiului. Mai sunt colegi, medici şi asistente care au fost alături de noi. Sunt asistente care lucrau în tură, medici voluntari, inclusiv medicul anestezist”, a declarat una dintre asistentele de la Maternitatea „Bucur”. 

Doctorul Raed Arafat a explicat că nu doar arsurile pe care le-au suferit răniţii din club sunt o problemă ci şi faptul că incendiul a produs o mare concentraţie de gaze toxice.

Raed Arafat: Victimele din clubul Colectiv au inhalat inclusiv cianuri

INCENDIUL DIN CLUBUL COLECTIV: Secretarul de stat Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că persoanele care au fost în club Colectiv, vineri seară, au inhalat inclusiv cianuri.

STAREA RĂNIŢILOR, conform realitatea.net. 

Spitalul Militar – 12 pacienţi > 2 intubaţi, 10 stabili

Spitalul Elias – 14 pacienţi > 4 intubaţi, 10 stabili

Spitalul Floreasca – 15 pacienţi > 14 intubaţi, 1 stabil

Spitalul Universitar – 20 pacienţi > 6 în stare critică, 3 în stare gravă, 11 stabili

Spitalul „Bagdasar Arseni” – 21 pacienţi > 3 intubaţi, 18 stabili

Spitalul de Arşi – 27 pacienti > 3 în stare critică, 10 în stare gravă, 14 stabili

Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” – 6 pacienţi minori > 2 intubaţi, 4 stabili

Spitalul „Sf Ioan” – 8 pacienţi > 6 intubaţi, 2 stabili

Spitalul SRI – 6 pacienţi > 2 în stare gravă, 4 stabili

Spitalul „Sf. Pantelimon” – 5 pacienţi > 2 intubaţi, 3 stabili

Spitalul Gerota – 3 pacienţi stabili.

INCENDIU COLECTIV. Bilanţ răniţi Spitalul Militar: Cinci tineri sunt operaţi în fiecare zi

În urma incendiului de vineri noapte din Club Colectiv, cinci dintre tinerii internaţi la Spitalul Militar Central din Capitală sunt încă în stare critică, fiind operaţi zilnic, după cum a precizat luni dimineaţă medicul Florentina Radu. Unul dintre pacienţi se află în continuare intubat.

Medic de la Spitalul Floreasca: Este posibil ca numărul victimelor să se dubleze

Medicul Ioan Lascăr, seful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat, într-o ședință la Guvern, că este posibil ca numărul victimelor în cazul incendiului din Clubul Colectiv să se dubleze. Potrivit acestuia, într-o astfel de situație, rata de supraviețuire este de 50%, informează Realitatea TV.

Trei răniți AU MURIT la spital. NUMĂRUL MORȚILOR din CLUB COLECTIV A AJUNS LA 30

O tânără internată la Spitalul Bagdasar Arseni a murit duminică după-amiază în urma rănilor provocate de incendiul din clubul Colectiv. Numărul victimelor a ajuns la 30.

Încă o persoană rănită a decedat la Spitalul de Arși. Este vorba de o tânără de aproximativ 25 de ani, a anunțat reprezentantul spitalului.

O femeie de 31 de ani, care era rănită grav, a murit în această dimineaţă la Spitalul Bagdasar Arseni potrivit Realitatea Tv.

Un patron de club recunoaşte că a pus în pericol viaţa clienţilor, în fiecare weekend, şi îl ÎNCHIDE

Patronul Clubului Expirat din Capitală recunoaşte că a pus în pericol viaţa clienţilor săi, în fiecare weekend, şi a anunţat că îl închide. Andrei Şoşa a postat pe facebook un mesaj, după tragedia din Clubul Colectiv în care 30 de peroane au murit până acum, alte 90 fiind în stare foarte gravă la spitalele din Capitală.

Victimele incendiului din Club Colectiv, comemorate de GOOGLE România

INCENDIU CLUB COLECTIV PE GOOGLE ROMÂNIA. Tragedia din Club Colectiv din Bucureşti în care 30 de tineri au murit arşi de vii este comemorată, luni, de GOOGLE România printr-o fundă de doliu afişată pe prima pagină a motorului de căutare online.

Cookies