9 spitale din București, printre care Colentina și Victor Babeș, vor primi bani pentru a crește securitatea la incendiu. 4 cazuri, în ultimii doi ani, în sistemul medical din Capitală

27 apr. 2022
187 Afișari
9 spitale din București, printre care Colentina și Victor Babeș, vor primi bani pentru a crește securitatea la incendiu. 4 cazuri, în ultimii doi ani, în sistemul medical din Capitală
FOTO: Imagine de la incendiul din Spitalul Matei Balș din 21 ianuarie 2021, când au murit 20 de oameni.

Proiecte în valoare de peste 80 de milioane de lei cu TVA pentru creşterea securităţii la incendiu în nouă spitale din Capitală se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, anunță Agerpres.

Ultimul incendiu la un spital din București a avut loc, în această lună, pe 12 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar-Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperiș.

Cel mai grav incendiu dintr-un spital din București, în care au murit 20 de persoane, a avut loc în criza Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, pe 29 ianuarie 2021.

 

PMB vrea un răspuns eficient la criza COVID-19

Spitalele care vor beneficia de investiții, după ce proiectul va fi adoptat de CGMB, sunt „Sfântul Ştefan”, „Colţea”, de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, „Sf. Maria”, „Dr. Victor Babeş”, „Dr. Ion Cantacuzino”, „Nicolae Malaxa” şi „Colentina”.

Proiectele prevăd lucrări la instalaţii electrice, de ventilaţie, de tratare a aerului, la infrastructura de fluide medicale, precum şi montarea de sisteme de alarmare în legătură cu incendiul şi concentraţia de oxigen.

„În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienţii care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide mecanice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de detectoare semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală şi detecţie oxigen, în vederea obţinerii unui răspuns în timp util şi eficient al sistemului medical public la criza COVID-19”, prevăd proiectele de hotărâre, mai transmite Agerpres.

Conform proiectelor de hotărâre, SARS-CoV-2 este un virus cu „o contagiozitate extrem de înaltă”, care a provocat deja „o criză sanitară fără precedent” şi decesul unui număr mare de persoane la nivel global şi în statele din Uniunea Europeană, printre care şi România.

Cele mai multe incendii din spitalele din București au avut loc în criza Covid-19. În ultimii doi ani au izbucnit 4 incendii în spitalele din Capitală, la Bagdasar-Arseni, Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta.

 

 

 

 

Cookies