ÎN BUCUREȘTI

9 persoane vaccinate pe minut la maratonul vaccinării din București

9 persoane vaccinate pe minut la maratonul vaccinării din București. Peste 4.000 de persoane au fost vaccinate de vineri, de la ora 16, până sâmbătă dimineață la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.

Maratonul vaccinării din București a începput vineri, la ora 16:00, și se va desfășura la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8:00.

Pentru administrarea serului imunologic și pentru buna organizare a evenimentului s-au înscris aproximativ 1.200 de voluntari, atât medici, asistenți medicali și rezidenți dar vor fi prezenți și studenți mediciniști.

Dintre cei 1.200 de voluntari care vor fi prezenți în acest weekend la Sala Palatului și Biblioteca Națională, 260 sunt medici, 300 sunt asistenți medicali, 135 sunt în stagiul de rezidențiat și nu mai puțin de 500 sunt studenți la Medicină.

De astăzi vaccinarea se poate face fără programare în toată țara

Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 se pot prezenta, începând de astăzi, direct în centrele de vaccinare, fără a mai fi nevoie de programare în platformă.

Timpul de aşteptare până la vaccinarea propriu-zisă depinde de capacitatea centrului ales de fiecare persoană. Cei care şi-au făcut deja programare în platformă au prioritate la vaccinare.

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), începând de sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se pot prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul orarului de funcţionare.

Persoanele cu vârsta de până în 60 de ani care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14.00, fără programare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button