9 pacienţi, în stare gravă, la Spitalul Militar. Toţi sunt conştienţi şi nu vor să fie transferaţi

de:
08 nov. 2015
0 afișări
9 pacienţi, în stare gravă, la Spitalul Militar. Toţi sunt conştienţi şi nu vor să fie transferaţi

„Încep prin a le transmite condoleanţe familiilor care au pierdut pe cineva în ultimele zile şi colegilor mei care au pierdut pacienţi pentru care s-au luptat să-i ţină în viaţă. Acum, la Spitalul Militar sunt 9 pacienţi, 2 în secţia de terapie intensivă a blocului operator al secţiei de chirurgie plastică şi pot fi transferaţi pe secţia de chirurgie plastică. Aceştia sunt stabili. Ceilalţi 7 sunt stabili şi sunt deja în secţia de chirurgie plastică. Au o stare gravă, dar evoluţia lor e bună până acum, însă în aceste cazuri evoluţia e imprevizibilă.

Ceilalţi pacienţi sunt staţionari şi sunt sub control. Avem doi pacienţi pentru care s-a dorit transferarea, iar pentru alţi doi pacienţi familia doreşte ca aceştia să fie transferaţi în străinătate, dar nu vor. Ei sunt foarte bine manageriaţi aici, dar suntem de acord cu tot ce decide familia. Cât timp pacienţii sunt conştienţi, trebui să se pună de acord cu familia, iar pacienţii de la noi sunt toţi conştienţi şi cei pentru care s-a dorit transferul nu vor să plece.

La 5 pacienţi s-au făcut grefe de piele şi apoi vor fi grefate şi alte zone sau vor fi supravegheate cele grefate. Având grefe se stopează pierderile de lichid. Vor fi atent monitorizaţi şi suntem în consens cu ce doresc pacienţii şi familiile, ca lor să le fie cât mai bine.

O pacientă a fost transportată ieri la clinica AKH din Viena. Era o pacientă cu o stare foarte gravă cu plămânii foarte afectaţi, dar acolo au un sector foarte bine dezvoltat pentru plămâni.

Studentul de la Politehnică a fost transportat cu un medic în Rotterdam. Transportul a fost destul de dificil, pentru că avea nevoie de noradrenalină, care să-i ţină tensiunea. Avionul Spartan e bine presurizat, dar a fost o mare provocare pentru medicul care-l însoţeşte. Iniţial trebuia transportat într-un centru de mari arşi, la 250 km de Rotterdam, şi urma să fie preluat de paramedici. Medicul nu a fost de acord ca acesta să fie dus la o distanţă atât de mare şi nici să fie însoţit de paramedici, pentru că i-ar fi fost pusă viaţa în pericol, şi a aşteptat 30 de minute să vină o echipă de medici specialişti, care şi l-a lăsat în Rotterdam. Acum starea pacientului e staţionară”, a declarat comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, colonel doctor Florentina Ioniță.

Pacienta care a fost transferată la clinica AKH se numeşte Mariana Oprea.

Cookies