9 milioane euro pentru modernizarea cartierelor Baicului şi Ion Creangă VEZI DETALII DIN PROIECTE

9 milioane euro pentru modernizarea cartierelor Baicului şi Ion Creangă VEZI DETALII DIN PROIECTE

Cele două proiecte au o valoare totală de 38,11 milioane lei (9 milioane euro) din care contribuţia Primăriei Sectorului 2 este de 9,36 milioane lei, restul sumei fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional, din fonduri europene.

Astfel, în zona Baicului vor fi asfaltate 24 de străzi, în special în zona care se întinde de la Doamna Ghica nou spre Lacul Fundeni. „Proiectul prevede modernizarea a 24 de străzi însumând o lungime totală de 3.900 de metri de carosabil, precum şi amenajarea a 20 de trotuare cu o lungime de 3.758 metri”, a precizat Alexandru Cioabă, directorul general adjunct al Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Conform sursei citate, lucrările urmează să fie finalizate până pe data de 15 noiembrie 2011.

Pe lista străzilor ce urmează să fie asfaltate se numără Ceptura, Intrarea Ceptura, Cristescu Marian, Intrarea Făcliei, Iacobescu Gheorghe, Utieşului, Ziduri între Vii, Ciorchinilor, Coifului, Delegeanu Drăguşin, Garbov, Pavezei, Zalelor, Intrarea Clopoţeilor, Plt. Niţă Ion, Rodica, Intrarea Verdului, Intrarea JUgarului, Intrarea Chintalului, Intrarea Butiei, Velicu Ștefan, Intrarea Sterului şi Intrarea Palmacului.

Infractorii din cartierul Baicului, monitorizaţi pe camere video

Tot în cartierul Baicului se vor reface spaţiile verzi pe o suprafaţă de circa 1,5 hectare, aleile pietonale şi se vor planta arbori şi arbuşti, garduri vii plus gazon. Totodată se vor monta 18 mese, 36 de bănci şi 105 coşuri de gunoi. Amenajarea arhitecturală şi peisagistică este estimată de autorităţi, în acest caz, la 3,78 milioane lei, lucrările urmând să fie finalizate în termen de cinci luni.

Pentru creşterea siguranţei sociale, mai multe zone ale cartierului vor fi monitorizate cu 47 de camere de supraveghere, valoarea proiectului de implementare a sistemului video fiind în sumă de 3,5 milioane lei. „Zona supravegheată va fi cea delimitată de strada Heliade între Vii, Bdul. Gării Obor, str. Baicului până la calea ferată şi str. Deleanu Drăguşin – str. Greblei până la malul Lacului Fundeni. Zona se confruntă cu probleme de infracţionalitate precum tâlhării, furturi, distrugeri ale domeniului public şi trafic şi consum de droguri”, a specificat Aurel Dobrilă, directorul Poliţiei Locale Sector 2.

Parc cu infochioşcuri în cartierul Ion Creangă

În ceea ce priveşte modernizarea cartierului Ion Creangă, autorităţile au anunţat că între străzile Munţii Buzăului şi Juverdeanu va fi creat un parc de utilitate publică de 9,7 milioane lei pe o suprafaţă de 1,96 hectare de teren care, în prezent, a fost transformat în spaţiu de depozitare a deşeurilor menajere. De asemenea, vor fi asfaltate mai multe alei, se va planta material dendrologic pe 1,6 hectare, se vor monta 50 de bănci, 30 de coşuri de gunoi pentru colectare selectivă şi vor fi amplasaţi 56 de stâlpi de iluminat cu alimentare solară. La acestea se adaugă patru spaţii de joacă, patru zone de recreere, piste pentru biciclişti şi patru infochioşcuri electronice. În acest caz, lucrările de modernizare ar urma să fie finalizate în termen de opt luni.

Şi în cartierul Creangă vor fi montate 48 de camere video şi un sistem integrat de monitorizare în valoare totală de 3,63 milioane lei. Zona supravegheată este delimitată de Şos. Colentina, linia d ecale ferată Bucureşti-Constanţa, linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şos. Fundeni. În obiectul camerelor de supraveghere vor intra, de asemenea, şcolile 32 şi 41, Liceul Victor Babeş, străzile limitrofe complexurilor Europa, Carrefour, parcul Fundeni şi străzile limitrofe spitalului Fundeni.