9 lucruri pe care nu le-am făcut în pandemie, deși le-a făcut toată lumea (cred)

12 mart. 2021
4228 Afișari
9 lucruri pe care nu le-am făcut în pandemie, deși le-a făcut toată lumea (cred)
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Hai, că a trecut un an de când ieșeam în orașul gol, cumva ciudat, în ziua aceea în care florăreasa dădea narcisele cu un leu, pentru că @nu mai vine lumea, s-a speriat de virus@, în care băieții cu legumele, care sunt la piață no matter what, că e viscol, că e furtună, că e caniculă, se întrebau ce vor face dacă se închide Bucureștiul, în ziua aceea ciudată care părea ba vacanță, ba îngrijorare, când copiii se bucurau și nu prea, că nu merg la șocală, dar au totuși teme și trebuie să umble și cu spirt la ei, not exactly fun. 

Pe lângă atmosfera asta de film cu Will Smith și sfârșitul lumii, circulau cu insistență toate mesajele acelea care ne amenințau că  “va fi instaurata bio-reținerea bsl 45, care va însemna că un singur membru al familiei va avea voie să iasă din casă în costum de protecție” (n-am înțeles deloc de ce bio-reținerea 45 și nu 126584, de exemplu, cert e că n- a fost instaurată, dar nu e timpul pierdut), că  “armatele americane au aterizat în Europa pe ascuns” (nu au aterizat, dar nici aici n-am înțeles de ce ar fi aterizat și care era legătura dintre armata americană cea ascunsă și coronavirus), că “te poți proteja de coronavirus dacă bei apă alcalină, care se face din apă cu lămâie (e perioada aia când s-au terminat lămâile la Lidl și paracetamolul în farmacii, pentru că toată lumea avea o rețetă secretă de vindecare, primită de la CINEVA care lucra în spital și știa clar ce și cum)

Piramida lui Maslow în pandemie

Mă rog, cert e că n-am prea știut cum să o luăm și e normal să fie așa, ne-am umplut cămările și frigiderele, ca să îi reconfirmăm lui Maslow că piramida e corectă, ne-am făcut planuri mărețe pentru starea de urgență, ne-am încuiat ușile, ne-am pus covorașe cu dezinfectant la intrare și here we go, locked inside. Și ce-am făcut? De fapt ce n-am făcut? 

  1. N-am slăbit, deși era un moment perfect să îmi fac de mâncare cum trebuie și la orele la care trebuie și din ingredientele care trebuie și să nu te prindă ora mesei pe drumuri când n-ai ce face și mai mănănci un covrig. 
  2. Nu m-am apucat de alergat, yoga, cardio și nimic. După un scurt entuziasm la început, când toată lumea oferea ore online și m- am abonat la tot ceea ce mi se părea că ar putea să fie șmecherie, am intrat cred la 3 ore și gata, s- a terminat și cu sportul de acasă în viața mea 
  3. N-am citit mai mult, deși la început mi-am spus că ASTA E MOMENTUL în care recuperez tot ceea ce am acumulat ca restanțe pe noptieră și pe lângă ea și prin bibliotecă și pe cine mai știe unde. Ba, abia ce am reușit să îmi respect promisiunea făcută lui Goodreads la începutul anului (sper că știți, dar dacă nu, Goodreads e aplicația aia în care vă treceți cărțile citite, primiți recomandări, vedeți ce citesc alții, șamd) Plus că în mare am fost pe the easy way out, adică mi-am atins scopul cu chestii ușoare, de vară și crime negre și scandinave, nu cu ceva memorabil. Dar nu m -a dus capul mai mult, ba dimpotrivă, la început citeam un paragraf și mi dădeam seama că n-am reținut nimic. Iar citeam, iar ma întorceam. 
  4. Nu am învățat nicio limbă străină. Bine, asta nici măcar nu mi-am propus, dar ar fi putut să fie și să se întâmple, mai ales că doamna noastră Gwyneth Paltrow ne-a îndemnat să o facem
  5. Nu am făcut curat în boxă, deși a fost în plan în fiecare zi aproape.
  6. N-am făcut puzzle, rebus, proiecte creative cu copiii, în schimb am jucat șeptică, la masa din bucătărie. Not very inspiring, I know
  7. Nu am făcut petreceri pe zoom, cu foarte puține excepții. 3 cred. N-am băut cafele virtuale, n-am sărbătorit sfinți, nimic. Știu, toată lumea a făcut asta, dar eu n-am reușit să depășesc ecranul, ca să zic așa, nici delay-ul nici nimic. Am încercat, cum ziceam, dar m-am întors repede la șeptică. 
  8. Nu am băut mai mult alcool, deși am visat la asta, când pana mea în viața mea te mai întâlnești cu o perioadă în care a doua zi realmente nu ai nicio treabă, nicăieri de mers, nimic de făcut, ai timp de mahmureala vieții tale. Dar n -a mers, pe stres permanent nu s-a legat deloc. 
  9. Nu am călătorit mai mult prin România, sorry, drumurile sunt la fel de proaste, serviciile la fel de la voia întâmplării, nu mi s-a părut deloc, dar deloc o oportunitate să redescopăr țara, așa cum au făcut-o mulți. Dar eu am 43 de ani și nu mai suport paturile cu saltele proaste, camerele urâte, pozele mincinoase și perdelele de tip jaluzele verticale portocalii. 

Ca o concluzie (sau în loc de) la un an de pandemie

O să mă opresc, pentru că îmi vin din ce in ce mai multe idei despre ce nu am făcut, nici măcar nu am învățat ceva nou de pe tutorialele de pe youtube, nici măcar nu mi-am dat seama că asta ar fi o opțiune până n-am citit un articol care fix asta spunea că e un moment bun să învățăm ceva nou de pe tutorialele de pe youtube. Pe de altă parte, de fapt pentru mine știrea a fost că există tutoriale pe youtube care te învață orice. Bine, fii-mea știa asta, de la cum bagi o pioneză în perete la cum repari mașina de spălat, pare că doar la mine n- a ajuns informația asta.

Tot de (la) Maria:

Cookies