9 cărți de citit pe plajă – cu o mână ții cartea, cu alta bei gin tonic. Succes!

16 iun. 2021
559 Afișari
9 cărți de citit pe plajă - cu o mână ții cartea, cu alta bei gin tonic. Succes!

Pentru lecturile de pe șezlong de anul ăsta.

Am citit această glumă superbă zilele trecute pe internet – ‘de când a ieșit Nicușor Dan primar, nu mai avem căldură nici vara’. Adevărat! Este o lună iunie foarte ciudată, în care vedeți și voi cum e afară în București, dar cu toate astea, marea ne așteaptă cu promisiunea unor situații meteorologice mai frumoase.

Eu, una, abia aștept să stau pe plajă și să beau gin tonic la 8 dimineața, în timp ce citesc un thriller pe care nu pot să-l las din mână. Fiindcă nu cred că sunt singura, am pregătit o selecție cu cărțile preferate pentru plajă care mi s-au întâmplat de-a lungul anilor.

1.  The Kept Woman  – Karin Slaughter

Karin Slaughter e o clasică pentru mulți care citesc genul polițist. O echipă de doi detectivi din Georgia ajunge la o sală de evenimente pentru a investiga o crimă, iar acolo descoperă că, în afară de cadavrul găsit la fața locului, mai există cineva on the run care pierde mult sânge, o fată pe care trebuie să o găsească înainte să pună criminalul mâna pe ea. O intrigă super complicată și frumoasă.

2. What you did – Claire McGowan

Este tot un whodunnit, dar în loc de crimă, avem un abuz. O reuniune după mulți ani a unui grup de prieteni din facultate dezvăluie niște secrete, iar seara se termină foarte prost. De-a lungul cărții, protagonista Ali încearcă să afle ce s-a întâmplat de fapt în noaptea aia. E mișto de citit datorită modului în care ilustrează relațiile dintre personaje și a naturii umane (care nu e întotdeauna super), dar și fiindcă finalul este FOARTE neașteptat.

3. The Kalahari Typing School For Men – Alexander McCall Smith

Cartea face parte din seria lui McCall Smith care o are protagonistă pe Mma Precious Ramotswe, o tipă de 30+ din Botswana care se mută din ’the bush’ în capitala Gaborone  și înființează prima agenție de detective private din țară, împreună cu Mma Grace Makutsi, asistenta leneșă și pasionată de ceai. În The Kalahari Typing School for Men citim cum Mma Ramotswe, sătulă de lenea fantastică a angajaților soțului ei de la un service de reparații auto, înființează o școală în care îi învață să dactilografieze.

4. Black Widow – Christopher Brookmyre

O gagică-chirurg super deșteaptă, dar super dubioasă și singuratică se îndrăgostește de un IT-ist, care inițial părea singurul bărbat care o înțelege, bla bla. Gigel IT-istul dispare, iar ea e suspectă de crimă.

5. Before the Fall – Noah Hawley

Un avion privat cu 6 pasageri dispare de pe radar, ajunge pe fundul oceanului și, într-un mod miraculos, există doi supraviețuitori – un băiețel și un șomer de 40 de ani care brusc devine erou. Before The Fall e o poveste despre cum mass-media poate să te facă să crezi chestii complet false, doar pentru că niște prezentatori TV entuziaști au un IQ mic și o pasiune pentru conspirații.

6. The Slaughter Man  Tony Parsons 

În ajunul Revelionului, o familie din Londra este găsită foarte moartă, mai puțin fiul cel mic, care a dispărut.  Criminalul pare să fie un copycat după The Slaughter Man, un cunoscut serial killer care părea să fi ieșit din activitate, iar Max Wolfe este detectivul care trebuie să rezolve cazul.

7. I Let You Go Claire Mackintosh

Absolut superbă!!! Jenna Gray, o tânără care, în urma unui accident, se refugiază într-o căsuță pe malul coastei Angliei, unde încearcă să fugă de trecut, dar nu reușește – fiindcă, desigur, trecutul vine după ea.

8. The Bach Manuscript – Scott Mariani

Un thriller cu multă acțiune, cu Ben Hope ca personaj principal, un fost militar care lucrează ca detectiv independent (și cam ilegal pe alocuri). După o seară în care Ben se întâlnește după mulți ani cu Nick, un prieten pianist, îl descoperă pe Nick ucis a doua zi. Lucrurile se complică brusc în urma descoperirii manuscrisului lui Bach, căutat din vremea Germaniei naziste și extrem de valoros, pe urma căruia se află niște oameni foarte periculoși. 

9. Mermaids Singing – Val McDermid

Personajul principal, Tony Hill, e un profiler mișto și ciudățel, care din detectiv ajunge să fie ținta criminalului. Mermaids Singing a avut unul dintre finalurile mele preferate și o tensiune dubioasă pe toată durata cărții.

Besitos și ne vedem pe plajă!

Nota B365.ro Acum, că aveți o listp de cărți numai bune de citit pe plajă, venim și cu o listă de articole perfecte de cafea. Tot de la Oana. Și, pentru că vin de la ea, sunt așa… precum cel mai bun FlatWhite din lume pentru cei leșinați după FlatWhite:

Cookies