9.000 de contestaţii la BAC în Capitală

de:
04 iul. 2011
0 afișări
9.000 de contestaţii la BAC în Capitală

„La nivelul municipiului Bucureşti nu există nicio unitate şcolară cu promovabilitate zero”, au precizat oficialii de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), citaţi de newsin.ro.

Cei care nu au promovat în sesiunea din vară mai pot face o încercare în toamnă. Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de BAC se vor desfăşura în perioada 11-15 iulie, probele urmând să fie susţinute între 22 august-2 septembrie. Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Prima probă a examenului a celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, se va desfăşura în perioada 22-23 august, fiind urmată de proba orală la limba maternă în intervalul 22-24 august. Între 23 şi 24 august va fi susţinută proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala, urmând ca proba de evaluare a competenţelor digitale să aibă loc în perioada 25 -26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc la 29 august, urmând ca celelalte trei să se desfăşoare în intervalul 30 august-2 septembrie.

Cookies