SMART CITY

8,4 milioane de euro pentru exproprierile de pe traseul Străpungerii N. Grigorescu – Splai Dudescu

Consilierii generali din Primăria Capitalei au votat în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării Străpungere Bd. N. Grigorescu -Splai Dudescu.

Costul despăgubirilor pentru cei 35.772 de metri pătraţi ce urmează a fi expropriaţi este de 35,6 milioane de lei (aproximativ 8,4 milioane de euro), în condiţiile în care valoarea lucrării este de 22 milioane de euro.

Lucrarea constă în lărgirea Bd. N. Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri şi lărgirea trotuarelor la 5 metri. La intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

Iniţial, municipalitatea voia să ofere despăgubiri de 48 de milioane de euro pentru 110.000 de metri pătraţi pe care se află terenuri şi case ale unui număr de 726 de proprietari, însă suma a fost considerată, în final, ca fiind prea mare. Lucrarea va fi finalizată în 2012, au spus reprezentanţii primăriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button