ARHIVA B365

800 de apartamente de lux din Capitală nu îşi găsesc proprietari

Înainte de recesiune, segmentul de lux al pieţei imobiliare avea un rulaj anual de circa 100 de milioane de euro din vânzări, dar, în prezent, cei care au investit în  astfel de proiecte au acum un stoc de apartamente nevândute de aproximativ 185 de milioane de euro, informează revista Capital.

Asher Lax, directorul de vânzări al Adama, susţine că numărul de  apartamente de lux nevândute, 800 de unităţi pentru piaţa bucureşteană, este prea mare şi nu crede că acestea îşi vor găsi prea repede proprietari pentru că, cei care vor să cumpere o astfel de locuinţă sunt doar investitori, iar cei care vor să aibă o casă pot cumpăra, cu aceeaşi bani, o vilă cu şapte camere în Pipera, cu tot cu teren. Compania Adama, care a dezvoltat ansamblul de lux Evocasa Slecta, a vândut, în ultimii doi ani, doar nouă apartamente din acest imobil.

Unii investitori au ales să închirieze apartementele de lux, dar şi pe acest segment oferta depăşeşte cu mult cererea. Edward Popescu, proprietarul Monte Carol Palace, ansamblu ce cuprinde 111 apartamente, spune că a vândut câte o locuinţă pe lună, dar merge mai bine partea de închirieri.

În ciuda contextului economic actual şi a declinului tranzacţiilor din Capitală, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a demarat, luna aceasta, construcţia a încă 100 de vile de lux în proiectul Băneasa, iar reprezentanţii ansamblului rezidenţial susţin că au vândut deja două penthouse-uri, în valoare totală de 960.000 euro. Decizia a fost luată după ce Popoviciu a vândut în totalitate prima fază a proiectului, care cuprinde 221 de locuinţe.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button