FIT CITY

80 de morți din cauza COVID-19, în România. 2.245 de persoane infectate cu noul coronavirus UPDATE

UPDATE Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul unei femei de 61 ani din Satu Mare.

Pacienta era internată din data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea.

„Recoltat şi confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbidităţi: Insuficienţă renală cronică cu dializă de 15 ani, afecţiune oncologică – chimioterapie” a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că femeia a intrat în contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic.

Numărul deceselor a persoane confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 80.

UPDATE – „Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces in cadrul unităţii sanitare. Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 84 de ani, din Bucureşti. Pacienta s-a prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19.

„Pacienta a fost izolată şi i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiaşi dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronică”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza „unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza „unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a transmis precizări din partea managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

„Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19).

Numărul deceselor la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns astfel la 79, scrie news.ro.

UPDATE – Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, al 73-lea deces este al unui bărbat de 62 de ani din judeţul Suceava, de la care s-au recoltat probe în 25 martie, zi în care el a şi murit. Rezultatul pozitiv a fost confirmat în 31 martie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button