8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei, amendate de polițiști. Bun de plată a fost și administratorul unui târg tradițional din S4

09 ian. 2023
428 Afișari
8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei, amendate de polițiști. Bun de plată a fost și administratorul unui târg tradițional din S4
8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei, amendate de polițiști. Bun de plată a fost și administratorul unui târg tradițional din S4. Sursa foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro

Weekendul ce tocmai a trecut, polițiști locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B au verificat 8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei. În urma controalelor, au fost descoperite nereguli, iar cele opt unități de alimentație publică au primit amenzi în valoare totală de 26.600 de lei.

Totodată, amendat a fost și administratorul unui târg tradițional organizat în Sectorul 4 al Capitalei.

8 restaurante și terase din Centrul Vechi al Capitalei, amendate de polițiști locali

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, weekendul ce tocmai a trecut, să verifice agenții economici care administrează localuri de alimentație publică în Centrul Vechi al Capitalei.

„Acțiunile polițiștilor locali au vizat, totodată, și modul în care administratorii restaurantelor și teraselor din Centrul Vechi respectă prevederile legale privind normele de protecție a mediului, precum și modul în care este menținută starea de curățenie a domeniului public în zonele destinate precolectării deșeurilor menajere”, transmite Poliția Locală București într-o postare pe pagina de Facebook.

În urma neregulilor descoperite de către polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B, cele 8 restaurante și terase au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 26.600 de lei.

Neregulile constatate de autorități:

  • încălcări ale legislației cu privire la comercializarea produselor și serviciilor de piață,
  • încălcări ale legislație privind drepturile de autor,
  • încălcări ale H.C.G.M.B. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Alte 4 amenzi pentru administratorul unui târg tradițional

Totodată, tot la sfârșitul săptămânii trecute, administratorul unui târg tradițional organizat în Sectorul 4 al Capitalei a fost sancționat contravențional de polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. cu 4 amenzi pentru încălcarea legislației referitoare la comerțul cu produse și servicii de piață.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.000 de lei.

„Acțiunile de control ale agenților economici și activităților acestora ce vizează sănătatea publică vor continua”, transmite sursa citată.

Cookies