CONTRIBUTORSNICE TO MEET YOU

8 moduri ideale în care se poate atinge mărțișorul. Sfaturi pentru domni cu acordul doamnelor și domnișoarelor

Mărțișorul, de cele mai multe ori, este un concept delicat care are nevoie de o foarte mare atenție pentru a nu fi afectat într-un mod negativ. Prin urmare, domnii sunt rugați să aibă o deosebită aplecare spre finețe atunci când abordează orice zonă a mărțișorului. Pentru cei care privesc situația superficial, mărțișorul poate fi interpretat doar ca o broșă temporară, dar, pentru cei care își doresc să privească mărțișorul în profunzime, e clar că acesta poate deveni simbolul unei iubiri care poate ține vii atât relațiile frugale, cât și pe cele de durată.

În urma unui sondaj de opinie pe care l-am făcut în propria minte ca urmare a conviețuirii mele în preajma a mii de femei, am ajuns la concluzia că există varii metode prin care mărțișorul poate deveni liantul dintre oameni. E necesar doar să știi cum să te uiți la mărțișor și cum să îl atingi atunci când îi înțelegi scopul, pentru a-i oferi acestuia șansa să aducă primăvara pe chipul femeilor. De ținut minte pentru totdeauna: relația dintre doamne, domnișoare și mărțișoarele lor este una plină de gingășie și delicatețe.

1. În primul și în primul rând, mărțișorul trebuie privit cu respect. Adică, nu te uiți la el și zici: Eh, încă un mărțișor. Un gentleman știe exact ce înseamnă respectul, iar, atunci când se uită la mărțișor, știe și conștientizează aportul acestuia la propria fericire și mulțumire. Respectul e frumos să fie de genul celui pe care omul îl conferă templului atunci când intri în el. Adică, atunci când te uiți cu respect la un mărțișor e frumos să iei în considerare prinosul sufletesc pe care ți-l aduce acesta.

2. Din primul punct rezultă al doilea. Mărțișorul trebuie privit cu recunoștință. Tu, ca domn, știi exact beneficiile mărțișorului. Știi bucuria pe care o aduce acesta nu doar doamnelor și domnișoarelor, dar în primul rând și ție, ca domn. Recunoștința este un concept destul de subapreciat în România, prin urmare venirea acestei primăveri a anului 2021 poate fi un prilej pentru exploatarea lui mai asiduă. Ceea ce este frumos la recunoștință este faptul că ea se extinde, se împraștie, se face fleașcă de bucurie în preajma celui care o accesează. Pe scurt, când domnul simte recunoștință pentru mărțișor, mărțișorul simte recunoștință pentru domn.

3. Delicatețea este esențială în abordarea mărțișorului. Domnii sunt rugați, pentru început, să își imagineze că mărțișorul este un fluture și toată lumea știe că fluturii se ating cu blândețea cu care curg lacrimile de bucurie, iar lacrimile de bucurie sunt lubrifiantul preferat al sufletului. Nu pui mâna pe fluture ca și cum ai bate un cui, dar să nu intrăm în sfera religioasă.

4. Evident, onestitatea e esențială în atingerea scopului mărțișorului. Mărțișorul nu se minte. Poate fi mințit, dar minciuna nu atrage nimic bun după ea. Aplicarea unui mărțișor cu onestitate este eminamente apanajul unui gentleman. Ca și în cazul recunoștinței, onestitatea se perpetuează în ciuda tuturor presupunerilor care ar spune altceva. Mărțișorul are un al șaselea simț și știe când e mințit, iar asta îl face de multe ori să se închidă în el într-un context în care ne e clar tuturor cât de frumos și cât de spectaculos este mărțișorul atunci când zâmbește. Zâmbetul lui se vede chiar și în piept.

5. Unicitatea este un concept la care mărțișorul ține foarte mult. Nu îi place să împartă clipa cu alte mărțișoare, nu pentru că este egoist, ci pentru că își înțelege valoarea, iar faptul că altcineva nu i-o vede, îl face să se simtă destul de pierdut. Bine, există și mărțișoare foarte sigure pe ele, dar acestea se simt bine în orice context, iar ăsta e subiectul unei alte povești. Prin perspectiva unicității, mărțișorul are nevoie să simtă, să înțeleagă, să i se arate că el este singurul mărțișor care contează. Evident, mărțișorul poate fi păcălit, dar un domn nu păcălește, pentru că, așa cum am specificat la punctul 1, respectul este cel mai important.

6. Mărțișorul are nevoie să fie atins cu măsură. Acum, cred că este evident pentru toată lumea că măsura diferă de la o doamnă la alta, de la o domnișoară la alta și de la un domn la altul. Stabilirea măsurii este esențială și ține, deopotrivă, atât de destin, cât și de comunicare. E frumos, elegant și constructiv din partea atingătorului de mărțișor să știe care este măsura doamnei al cărei mărțișor este vizat.

7. Există și mărțișoare cărora le face o deosebită plăcere să fie atinse cu tupeu. Tupeul atingerii mărțișorului, însă, are nevoie de o serie de calități evidente pentru a nu fi confundat cu bădărănia. Unele mărțișoare îmbrățișează tupeul cu toată deschiderea lor, dar, ca și în cazul măsurii, nivelul de tupeu se construiește în timp, se stabilește de comun acord și poate atrage după sine o serie de manifestări care țin exclusiv de intuiția domnului care îl dăruiește.

8. Când vine vorba de eleganță, ultimul, dar nu cel din urmă, poate chiar cel mai important mod de atingere al mărțișorului este răbdarea. Sunt și cazuri în care răbdarea nu este dorită de niciuna dintre părți, dar, cum “doar răbdarea nesfârșită are rezultate imediate”, consider că ea își are frumusețea ei și în cazul acesta. Vă întrebați poate câtă răbdare este suficientă, iar răspunsul vine de la primăvara însăși. Gândiți-vă să atingeți mărțișorul cu “graba” cu care primăvara atinge natura. Încercați să vedeți cum razele soarelui ating carnea pământului ăstuia frumos care ne ține pe toți. Adulmecați iarba care abia mijește și atingeți-o ușor cu obrazul. Încercați să mirosiți liniștea în care răsar primii muguri și lăsați-vă ochii să vă bucure inima atunci când dă floarea. Așa se atinge mărțișorul.

Să aveți o primăvară mare plină de zâmbete și mărțișoare! 🙂
Nota b365.ro: Teleșpan are aici săptămânale doze mici, dar consistente de înțelepciune. Gen:

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button