ȘTIRI

8 milioane euro pentru evitarea inundării pasajelor subterane rutiere din București

De câțiva ani, la fiecare ploaie torențială mai serioasă, pasajele subterane se inundă. Primăria Capitalei spune că motivul este vechimea sistemelor de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane. Pentru a evita astfel de probleme, singura soluție este modernizarea acestor sisteme învechite, spune reprezentanții municipalității. Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, vineri, de Consiliul General al Municipiului București, modernizarea sistemelor de colectare și evacuare a apelor meteorice aferente pasajele subterane Mărășești, Lujerului, Unirii, Victoriei și Jiului va costa 34,9 milioane lei (aprox. 8 milioane euro).

„Cu excepția pasajului Mărășești, al cărui sistem de colectare și evacuare a apelor meteorice a fost înlocuit în anul 2009 aproape în întregime, rămânând doar câteva tronsoane de tunuri de beton din rețeaua existentă, restul pasajelor construite în jurul anilor 1980, mai exact 1986-1987, au deja o vârstă de cca 27 ani. În tot acest interval nu s-au realizat lucrări de înlocuire a rețelelor existente sau de înlocuire/reabilitare a bazinelor de retenție, ci doar de întreținere prin curățări și reparații rare. Scopul implementării proiectului constă în conformarea cu cerințele de protecția mediului și reducerea riscului de inundare din perimetrul amplasamentelor „, se precizează în raportul de specialitate întocmit de Primăria Capitalei. 

Finanțarea investiției se va face din alocații de la bugetul local, si/sau credite interne sau externe, alte surse de finanțare acordate de Uniunea Europeană. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button