8 cărți pe care le-ați putea cumpăra de la Bookfest

31 mai 2022
1089 Afișari
8 cărți pe care le-ați putea cumpăra de la Bookfest
Maria Coman: 8 cărți pe care le-ați putea cumpăra de la Bookfest

E o mare bucurie că se face iar Bookfest fizic, pentru că mie cel puțin mi-era dor de atmosfera aceea de târg de carte în București. Deși știu că, cel mai probabil, voi cumpăra prea multe, dar la cărți încă îmi permit și fără să mă supăr prea mult pe mine. Deși, make no mistakes, și la cărți putem să ne luăm niște super țepe. Pe mine spre exemplu m- a fascinat ani întregi succesul Fifty Shades of Grey.

Nu că sunt eu vreo intelectuală rasată, că am devorat Sandra Brown toată adolescența, iar chick lit-ul a fost viața mea ani în șir. Dar Fifty Shades a fost extraordinar, dar ex tra or di nar de prost scrisă, ceva infiorător, îmi pare rău să spun asta, că în general nu îmi place să pun așa verdicte. Sau eu cel puțin nu am reușit să trec de prima sută de pagini parcă, nici nu mai știu exact. Și am încercat să o citesc într-o vacanță de vară pe când fii-mea avea probabil 2-3 ani, deci aș fi putut citi orice, numai să citesc.

Bookfest. 8 cărți

Revenind la Bookfest însă, o să vă zic ce-am mai citit eu anul acesta și ce v-aș recomanda. Și hai poate nu doar anul acesta, ca n- a fost târg nici anul trecut. Nu e o ordine de prioritate, e pur și simpul o ordine. Și, în general, în toate cărțile astea sunt mulți oameni în care te poți regăsi, ne putem regăsi fiecare dintre noi, în diverse momente ale vieții, mai mult sau mai puțin. Despre Așteptările Annei Hope v-am povestit în alt articol, dar țin să o recomand iarăși. 

  1. Femei imperfecte, Araminta Hall – e o poveste și cu un pic de crimă și cu un pic de adulter și cu un pic de romance, cu secrete, practic tot ce îmi place mie, mi -a plăcut
  2. Soacra – Sally Hepworth – treaba cu cartea asta e că subiectul are potențial și e ok ish, doar că unele fire din acțiune apar așa, aiurea-n tramvai și pe urmă nu se mai dezvoltă, deși păreau interesante. Asta mi s-a părut un pic dubios, dar merge de vara la mare
  3. Fantome, Dolly Alderton- mie îmi place tot ce se petrece prin Londra, așa că mi -a plăcut și romanul ăsta
  4. Petrecerea de vânătoare, Lucy Foley- eeee, asta a fost a real nice mistery, Agatha Christie style, plus în pădure, plus furtuni, nu vreau să vă dau spoliere.
  5. Cutia, Camilla Lackberg- mie mi a plăcut LA NEBUNIE Camilla Lackberg pe la începuturile scrierilor sale, povestea de acum e scrisă în combinație cu alt autor și e interesantă așa, dar iar, cum ziceam parcă pe la Soacra , ceva nu mi s-a părut complet cum trebuie, dar aici chiar nu pot să explic pentru că v-aș dezvălui prea mult și e păcat. 
  6. Supraviețuitorii, Alex Schulman. Mi-a plăcut mult cum e scrisă, mi-a plăcut mult realismul și atenția cu care surprinde detalii din vieți, nu mi -a plăcut neapărat finalul, dar sigur e o carte de citit 
  7. Țara celorlalți – Leila Slimani – doamna asta scrie foarte mișto, iar în Țara Celorlalți surprinde foarte bine o temă care poate acum e mai actuală ca oricând. Cum reușim cu adevărat să ne obișnuim unii cu ceilalți dincolo de toate sloganurile și declarațiile fără prea multă încărcătură care vorbesc despre integrare și alte cele. Cum ne obișnuim noi, cei care avem un anume stil, anumite obiceiuri, anumite tradiții, anumite credințe cu cei care au alte obiceiuri, tradiții, credințe, cum se obișnuiesc ei cu noi, cum ajungem să ne înțelegem și să ne acceptăm sau dacă e real posibil asta sau doar o utopie. Eu aș merge pe utopie, but who am I to judge 
  8. Palatul de Hârtie, Miranda Cowley Heller –  ca și Supraviețuitorii, te duce undeva în interiorul unei familii, iar familiile nu sunt întotdeauna, de fapt sunt rar de tot așa cum am vrea noi să fie. 

Acum, ce mi-am mai pus eu pe listă de luat de la Bookfest: multe de psihologie, așa că nu vă povestesc despre ele. Aș mai vrea Mama râde și Eu plec, tu pleci, el/ ea pleacă. Rețeaua Împăratului, a lui Steve Berry. Femei care așteaptă prea mult, scrisă de Lori Gottlieb, căci mi-a plăcut mult “Cred că ar trebui să vorbești cu cineva”. A fost odată la Hollywood a lui Quentin Tarantino, Leii de pe Fifth Avenue și Dispariția, de la Nemira. Mai văd pe acolo, sigur nu vor fi doar astea. Spor la cumpărături!

Nota B365.ro Și spor la citit. Pentru scurte lecturi mișto, avem și noi o listă:

Cookies