8.000 de locuri în grădiniţele din Sectorul 1

de:
05 apr. 2011
0 Afișari
8.000 de locuri în grădiniţele din Sectorul 1

Copiii trebuie înscrişi la grădiniţă în perioada 4-21 aprilie.

Trei noi corpuri de grădiniţă vor fi terminate până la începerea anului şcolar, astfel: la Grădiniţa de copii nr. 222 (str. Arad nr. 38) va fi construit un nou corp de clădire. Noua grădiniţă va avea 3 etaje supraterane, P+2, dar şi un subsol. Vor fi şase săli de grupă şi două săli mai mari, care pot fi folosite la festivităţi, ca săli de mese, dar şi la activităţi comune ale copiilor. Acestea vor fi dispuse la parter şi etajul unu, iar la etajul doi vor funcţiona birourile administrative, centrala termică şi o sală de şedinţe de 100 de locuri.

După aproximativ acelaşi tipar vor fi construite şi celelalte două grădiniţe: Grădiniţa nr. 146 şi grădiniţa din incinta Școlii nr. 178. De asemenea, tot în acest an, la Grădiniţa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrările de extindere, restaurare şi consolidare, iar lucrările de construire a unui corp nou de clădire la Grădiniţa nr. 42, începute în anul 2010, vor fi finalizate.

În urma acestor investiţii, capacitatea grădiniţelor va creşte cu peste 1.500 de locuri noi. Pentru anul şcolar 2011-2012 vor exista aproximativ 8.000 de locuri în grădiniţele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faţă de 6.500 câte există în prezent.

Mai mult, administraţia locală a Sectorului 1 s-a preocupat şi de siguranţa preşcolarilor şi a cadrelor didactice, toate grădiniţele din Sectorul 1 având în acest moment efectuată expertiza tehnică antiseismică. Din cele 20 de grădiniţe care necesitau lucrări de consolidare, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a pus în siguranţă 17, urmând ca ultimele trei grădiniţe să fie consolidate în cursul acestui an.

Cookies