78 de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic prin bani PNRR. Contractul de finanțare valorează peste 100 milioane de euro

08 nov. 2022
367 Afișari
78 de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic prin bani PNRR. Contractul de finanțare valorează peste 100 milioane de euro
78 de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic prin bani PNRR. Contractul de finanțare valorează peste 100 milioane de euro. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

78 de blocuri din Sectorul 4 vor fi reabilitate termic prin bani PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Vor fi investiți peste 100 de milioane de euro, anunță Primăria Sectorului 4.

78 de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic prin bani PNRR

„Primii bani din PNRR au ajuns în Sectorul 4! Peste 100 de milioane de euro vor fi investite pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe”, anunță PS4 într-un comunicat de presă.

Luni, 7 noiembrie 2022, la Palatul Victoria, alături de Prim-Ministrul Nicolae Ciucă și Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat primul contract de finanțare, în valoare de 530 de milioane de lei. Aceste fonduri sunt accesate și obținute prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență).

Primăria Sectorului 4 transmite că acești bani vor fi investiți în lucrări complexe de eficientizare energetică pentru un număr de 78 de blocuri de locuințe din Sectorul 4.

Blocurile se află în zonele următoare:

  • Reșița,
  • Luică,
  • Huedin,
  • Uioara,
  • Drumul Găzarului.
Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 4. Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 4. Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Blocurile deja au fost expertizate

Blocurile din zonele menționate mai sus au fost deja expertizare și documentația tehnico-economică a fost finalizată.

Cele 78 de imobile au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice. Aceste intervenții sunt menite să sporească nivelul confortului bucureștenilor din Sectorul 4 în propriile case și să reducă considerabil costurile pentru facturile la încălzire.

În perioada următoar, după ce va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor, vor începe să se monteze schelele pentru reabilitarea propriu-zisă a blocurilor.

„Acesta este doar începutul marelui Val al Renovării în Sectorul 4, care va continua cu semnarea celorlalte șase contracte de finanțare, ale căror documente premergătoare au fost deja aprobate”, anunță sursa citată.

De asemenea, alte 5 cereri de finanțare au fost depuse de Primăria Sectorului 4 în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR.

Cookies